Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Zagrebačka županija

Raspored besplatnih pregleda ranog otkrivanja melanoma za rujan

melanom
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL/Ilustracija
Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2018. godini su pregledane 562 osobe s područja Zagrebačke županije, od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože

Zagrebačka županija nastavlja i u rujnu sufinancirati preventivni program ranog otkrivanja zloćudnih tumora kože na više lokacija na svom području.

Županija osigurala niz mjera za uspješan početak školske godine Besplatni udžbenici i radne bilježnice za sve osnovnoškolce

Program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije prema sljedećem rasporedu (telefonske rezervacije termina su obvezne, a brojevi su dostupni na  https://www.ljekarne-zz.hr/prodajna-mjesta):

Foto: Zagrebačka županija

Za provođenje ovog preventivnog programa Zagrebačka je županija u ovoj godini osigurala 70.000 kuna. Ovaj program Zagrebačka županija provodi šestu godinu zaredom, a interes stanovnika je iznimno velik. Prema izvješću Specijalne bolnice Naftalan, u 2018. godini su pregledane 562 osobe s područja Zagrebačke županije, od kojih je na daljnju obradu upućeno njih 76, dok je kod 15 osoba izražena sumnja na karcinom kože.

Za lakšu provedbu programa “Zaželi” Donacijom automobila podupiremo ovaj projekt

Inače, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti, otvaraju mogućnosti potpunog izlječenja.

Program će se provoditi i u listopadu 2019. godine.