Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Predrag Štromar uzvraća varaždinskom županu

Rat između bivših kolega: 'Čačić je frustriran jer nikad nije bio premijer'

Predrag Štromar i Radimir Čačić
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Predrag Štromar opovrgnuo je optužbe varaždinskog župana Radimira Čačića da ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i on opstruiraju isplatu novca za javno-privatno partnerstvo

- Imam osjećaj da gospodin Čačić ima veliku frustraciju u svojem životu, a to je da nikad nije postao premijer i nikad nije bio prvi čovjek Hrvatske. Vidi se to iz svih njegovih nastupa i pljuvanju prema HNS-u, meni osobno i ministrici Divjak. Ni ministrica, niti HNS to ne zaslužuju - rekao je na konferenciji za novinare u Varaždinu potpredsjednik Vlade, ministar i v.d. predsjednika HNS-a Predrag Štromar.

Opovrgnuo je optužbe varaždinskog župana Radimira Čačića da ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i on opstruiraju isplatu novca za javno-privatno partnerstvo. Štromar ističe da je upravo on pokrenuo inicijativu za vraćanje sredstava Varaždinskoj županiji izmjenama Zakona o odgoju i obrazovanju koji je u proceduri. Varaždinska županija bi u nekoliko godina trebala dobiti više od 200 milijuna kuna, istaknuo je Štromar koji je, govoreći o projektima koje je pokrenuo župan Čačić, novinarima pokazao prazan list papira.