Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
POŽEŠKI BISKUP PRIMIO NAŠIČKOG GRADONAČELNIKA

Razgovor o pandemiji koronavirusa, ali i školstvu

Foto: Grad Našice
Gradonačelnik Miletić posjetio je biskupa Škorčevića u Biskupskom domu u Požegi

Biskup Antun Škvorčević primio je nedavno u Požegi našičkog gradonačelnika Josipa Miletića. Razgovarali su o različitim aktualnim društvenim pitanjima i razmijenili mišljenje o potrebi zajedničkog zauzimanja svih čimbenika u našem društvu za ljudsko dostojanstvo i međusobno poštovanje, napose među nositeljima javnih dužnosti, i tragali za načinom prevladavanja problema nezaposlenosti u uvjetima koje je stvorio koronavirus i potres.

Obilazak gradilišta na projektu Sanacija odvodnih cijevi modernom metodom – bez kopanja, uz manje napore i troškove, a na sustav odvodnje priključit će se 3000 stanovnika

Gradonačelnik Miletić izvijestio je biskupa o gospodarskim i drugim društvenim nastojanjima u Našicama pod njegovim vodstvom od 2017. do danas. Prikazao je epidemiološko stanje, istaknuvši da je Opća županijska bolnica Našice postala COVID bolnica, čime je stavljena na raspolaganje građanima Osječko-baranjske županije koji su oboljeli od koronavirusa.

Biskup i gradonačelnik razgovarali su također o djelovanju Požeške biskupije, napose na području školstva i kulture. S obzirom na katoličke škole, biskup je među ostalim kazao da Požeška biskupija, uz obrazovni program, nastoji u suradnji s roditeljima djeci pružiti i odgoj, promičući uravnoteženu i cjelovitu izgradnju mlade osobe. Gradonačelnik je pohvalio inicijativu Požeške biskupije za sve ono što čini na području školstva, izrazivši nadu da će se u budućnosti i u Našicama moći otvoriti katolička škola.

projekti vrijedni 37 milijuna kuna U Dugopolju se grade zelena tržnica i novi vrtić, uvodi se sustav javnih bicikala...

Razmotrili su i pitanja suradnje Crkve i Grada Našica u obnovi crkvenih objekata, napose spomenika nacionalne kulturne baštine.

Biskup je zahvalio gradonačelniku za služenje općem dobru građana u vrijeme njegova mandata.