Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Završen projekt u Svetoj Nedelji

Reciklažno dvorište otvoreno od 2020.

Foto: Grad Sveta Nedelja
Realizacijom ovog projekta gradnje i opremanja reciklažnog dvorišta, dodatno će se povećati stopa odvojenog prikupljanja otpada

Završen je EU projekt “Izgradnja reciklažnog dvorišta”, vrijedan više od 3 milijuna kuna. Grad Sveta Nedelja uspješno provodi ovaj projekt iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.– 2020., pa ostvarena bespovratna sredstva iz tog fonda iznose nešto malo manje od 2,5 milijuna kuna dok je ostatak sredstava osiguran iz proračuna Grada. Gradonačelnik Zurovec istaknuo je važnost ovog projekta koji su uspješno priveli kraju i prije zadanog roka, te kako će se Grad i građani od sada puno urednije baviti otpadom. Naglasio je pritom da su djeca u Svetoj Nedelji pokazala zavidno znanje o razvrstavanju otpada, te da je ponosan što na takvim mladima svijet ostaje.

Završna konferencija Pitomača prva dobila reciklažno dvorište

– Još jedan u nizu projekata preko kojeg smo došli do sredstava EU i nešto sredstava od Zagrebačke županije. Ovo je samo još jedan korak u nizu za održivo gospodarenjem otpadom, te vjerujem da je lokacija dobra za građane bez obzira na to u kojem dijelu grada žive – rekao je Zurovec.

Reciklažno dvorišta s radom će započeti 2020. na adresi Zelena ulica 5, a bit će besplatno za sve stanovnike Grada Svete Nedelje uz predočenje osobne iskaznice. Grad već dugi niz godina provodi odvojeno prikupljanje otpada na kućnom pragu, u svakom naselju nalazi se po jedan opremljen zeleni otok, a do sada je podijeljeno 1000 kućnih kompostera pa te je stopa odvojenog sakupljanja komunalnog otpada 23 posto.

Realizacijom ovog projekta gradnje i opremanja reciklažnog dvorišta, dodatno će se povećati stopa odvojenog prikupljanja otpada.

Županijski nogometni kup Pobijedili domaćini Humanitarna utakmica u Rakitju