Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Župan na sastanku s gradonačelnicima i načelnicima

Redari će paziti na ponašanje i red na plažama pod koncesijom

plaža
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Župan Blaženko Boban objasnio je da će taj pravilnik biti donesen tako da će se prije toga tražiti mišljenje svake lokalne zajednice za koncesiju koja je na njezinu području

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban najavio je da će se uskoro donijeti pravilnik o ponašanju i redu na pomorskom dobru na području te županije, o čemu je u četvrtak na sastanku u Splitu, koji je na njegov poticaj prvi put organiziran, razgovarao sa svih 55 gradonačelnika i načelnika.

"Ovaj ćemo pravilnik donijeti na prvoj sljedećoj sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, a u njemu će biti definirano kako će komunalni redarstvenici moći reagirati na plažama ili bilo kojem koncesioniranom području. To će nama biti signal da reagiramo na dotičnu koncesiju ili na nered na dotičnoj koncesiji," rekao je župan Boban novinarima nakon sastanka.

Objasnio je da će taj pravilnik biti donesen tako da će se prije toga tražiti mišljenje svake lokalne zajednice za koncesiju koja je na njezinu području. Po njegovim riječima, u povjerenstvo koje će se odnositi na taj pravilnik bit će uključeni predstavnici vladajućih i oporbe te predstavnik Lučke kapetanije i udruga koje se bave morem, pomorstvom i, kako se izrazio, svim vezanim za koncesije mora.

Besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola

Župan Boban također je rekao kako je na sastanku s gradonačelnicima i načelnicima općina iz Splitsko-dalmatinske županije razgovarao i o dodjeljivanju besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola u toj županiji već od sljedeće školske godine.

"Naša županija je ove godine osigurala 2.740.000 kuna za financiranje udžbenika za oko 4500 učenika osnovnih škola", rekao je župan. Dodao je kako će odluka o tomu biti donesena na prvoj sljedećoj sjednici Županijske skupštine.

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara rekao je novinarima kako je na današnjem sastanku gradonačelnika i načelnika općina iz Splitsko-dalmatinske županije "spremnost za suradnju u rješavanju problema koji tište građane izbrisala sve političke razlike".

"Problemi su nam zajednički te ćemo ih zajedno i rješavati", poručio je Krstulović Opara.

Sljedeći sastanak gradonačelnika i načelnika sa županom Blaženkom Bobanom najavljen je za listopad ove godine.

Krstulović Opara rekao je kako će se na tom sastanku raspravljati o odlagalištu otpada Karepovcu na kojem se, kako je dodao, "u srcu Splita odlaže otpad s područja 19 gradova". Po njegovim riječima, na sljedećim sastancima razmatrat će se i rješavanje teškoća vezanih uz prometnu izoliranost nekih područja u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban najavljivao je nedavno u predizbornoj promidžbi za lokalne izbore koordinaciju u kojoj će biti svih 55 gradonačelnika i načelnika općina iz te županije s kojima će se povremeno sastajati radi dogovora o praktičnom rješavanju problema u toj županiji.