Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
POTPISAN UGOVOR

Rekonstrukcija i dogradnja dvorane

Foto: Općina Čepin
Nova dvorana namijenjena je održavanju nastave tjelesnog odgoja, ali predviđena je i za javnu upotrebu i rekreaciju

Potpisan je ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije i dogradnje nastavno-sportske dvorane u Čepinu. Inicijativu za taj projekt pokrenulo je čelništvo Općine Čepin još 2010., a deset godina poslije, lani u rujnu, potpisivanjem Ugovora o suradnji na provedbi projekta dogradnje nastavno-sportske dvorane OŠ Miroslava Krleže Čepin, koji su potpisali načelnik Dražen Tonkovac, župan Ivan Anušić i ravnateljica škole Branka Mack Savanović, konačno se počelo s ostvarivanjem projekta.

PROJEKT VRIJEDAN 5,7 MILIJUNA KUNA Uskoro gradnja agroparka

– Dugotrajni i komplicirani postupci te veliki trud općinskih djelatnika i stručnih suradnika prethode realizaciji ovako velikog projekta. Od usklađivanja projektne dokumentacije s pedagoškim standardima, dogovora oko financiranja izgradnje, troškova održavanja nakon izgradnje, rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, rada s projektantima – navodi Dražen Tonkovac.

Cijena radova iz potpisanog ugovora iznosi gotovo 31 milijun kuna, a Osječko-baranjska županija s Općinom Čepin sufinancirat će gradnju u jednakim omjerima. Općina je financirala izradu projektne dokumentacije, financirat će i rad nadzornih inženjera na gradnji dvorane, ishodila je i platila građevinsku dozvolu, što znači da je do sada platila gotovo milijun kuna. Gradnjom dvorane dovršit će se potpuno nova vizura centra Čepina.

U proteklih pet godina obnovljen je cijeli kompleks Centra za kulturu – Narodna knjižnica Čepin, prostorije koje rabe Udruga umirovljenika Čepin i Odred izviđača Suncokret Čepin, atrij u Centru za kulturu te pročelje cijelog starog dijela Centra za kulturu. Nova dvorana namijenjena je održavanju nastave tjelesnog odgoja za potrebe osnovne škole, ali predviđena je i za javnu upotrebu i rekreaciju mještana, sportskih klubova, održavanje natjecanja i održavanje ostalih javnih manifestacija.