Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
PROJEKT VRIJEDAN 5,7 MILIJUNA KUNA

Uskoro gradnja agroparka

Foto: Općina Čepin
Općinskom načelniku ministrica Tramišak uručila je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

U Čepinu uskoro počinje izgradnja agroparka (tržnice). Projekt je to financiran u sklopu urbane aglomeracije Grada Osijeka. Grad Osijek, Upravni odjel za programe Europske unije, Odsjek za provedbu ITU mehanizma, pozitivno je ocijenio kvalitetu ovog projekta i uputio ga na postupak dodjele bespovratnih sredstava.

Čepin još poželjnije mjesto za život Radna mjesta u zoni, a u Naselju prijateljstva niknut će 200 kuća

U Velikoj vijećnici Skupštine Osječko-baranjske županije proteklog je tjedna ministrica Nataša Tramišak uručila općinskom načelniku Draženu Tonkovcu ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju poslovne zgrade – agroparka. Vrijednost projekta je 5,734.647,66 kuna.

– Agropark će omogućiti obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, obrtnicima i poduzetnicima razvoj njihove djelatnosti kroz subvencionirani najam te će im se na taj način pružiti mogućnost za brže napredovanje i razvoj – ističe Dražen Tonkovac, načelnik Općine Čepin. Poslovna zgrada Agroparka sadržavat će prodajno-izložbeni prostor gdje će se nalaziti štandovi, a sastoji se od 1 natkrivenog prostora od 211,32 metara četvornih te dva zatvorena prostora – 15,89 metara četvornih i 16,36 kvadrata sanitarnog čvora i skladišta. Ukupna površina iznosi 350 metara četvornih. Gradit će se u Ulici kralja Zvonimira, na mjestu sadašnje "tržnice".