Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Čepin još poželjnije mjesto za život

Radna mjesta u zoni, a u Naselju prijateljstva niknut će 200 kuća

Foto: Općina Čepin
Zona je na samom kraju izgradnje, slijedi ishođenje uporabne dozvole, javni poziv za iskaz interesa investitora te u konačnici prodaja zemljišta.

Na nedavnoj i posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Čepin donesena je jedna od najvažnijih odluka u ovome mandatu: odluka o uvjetima prodaje zemljišta u Gospodarskoj zoni Čepin.

GAREŠNICA Ministarstvo odobrilo 2,5 milijuna kuna za knjižnicu

Mjere pomoći

Uvjeti prodaje su, između ostalog, usmjereni na otvaranje što većeg broja radnih mjesta, ali i na zadržavanje postojećih radnih mjesta. Naime, investitori koji budu kupovali zemljište u zoni ostvarit će pravo na umanjenje kupoprodajne cijene zemljišta, ovisno o broju novootvorenih radnih mjesta, ali i jednoj zanimljivoj mjeri – broju zadržanih postojećih radnih mjesta.

Zona je na samom kraju izgradnje, slijedi ishođenje uporabne dozvole, javni poziv za iskaz interesa investitora te u konačnici prodaja zemljišta.

Osim toga, Općina je ovih dana raspisala i javni poziv za iskaz interesa za kupnju zemljišta u Naselju prijateljstva. Općina je isparcelirala površinu od 25 hektara na placeve i prometnice, evidentirala nerazvrstane ceste u zemljišne knjige, ishodila građevinske dozvole za vodu i odvodnju i u postupku je ishođenja dozvole za rekonstrukciju prometnica. Parcelizirano zemljište ustupit će mladim obiteljima za izgradnju obiteljskih kuća. Predviđeno je da na prostoru Naselja prijateljstva bude izgrađeno 200 obiteljskih kuća, trg, trgovački centar i crkva.

ČAZMA Čazma Natura dat će Gradu snažan vjetar u leđa

Osigurani i projekti kuće

Parcele u Naselju prijateljstva moći će se kupiti po iznimno povoljnim uvjetima, a Općina Čepin kupcima je osigurala i projekt obiteljske kuće kako bi olakšala postupak ishođenja građevinske dozvole. Cijena parcele ovisit će o tome je li kupac samohrani roditelj, o broju djece u obitelji te radi li se o kupnji prve nekretnine. Kupcima parcele na raspolaganju je nekoliko tipova kuća. Stavljanjem u funkciju Naselja prijateljstva i otvaranjem radnih mjesta u zoni općina Čepin postat će, poručuju iz Općine, još poželjnije mjesto za život.