Izbornik
Naslovnica Županije Dubrovačko-neretvanska
Župan Nikola Dobroslavić obišao tri pelješka projekta

Rekonstrukcija luka Drače i Trpanj, obnova ambulante u Trpnju

Foto: DNŽ
Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet u Trpnju vrijedna je 17 milijuna kuna, a dovršetak  projekta očekuje se tijekom veljače iduće godine

Župan Nikola Dobroslavić u pratnji zamjenika Joška Cebala i pročelnika UO za poduzetništvo, turizam i more Ive Klaića, te načelnika općine Janjina Vlatka Mratovića obišao je gradilište rekonstrukcije i dogradnje Luke Drače.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Dubrovačko-neretvanska županija i županijska Lučka uprava u rekonstrukciju luke Drače uložit će 3,5 milijuna kuna. Uredit će se pedesetak komunalnih vezova te će postojeća riva biti zaštićena od udara vjetra.

Zajednička investicija Dube Pelješke, Županije i Općine Trpanj Potpisan Sporazum o financiranju rekonstrukcije luke Duba Pelješka

Predstavnici županije bili su i u Trpnju gdje ih je dočekao načelnik općine Jakša Franković sa suradnicima. Ravnatelj Doma zdravlja Korčula Sebastijan Fabris govorio je o tijeku obnove trpanjske ambulante gdje su završeni radovi energetske obnove vrijedni 705.912 kn. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinanciralo je 450.000 kn, a ostalo su zajednički osigurali Županija, Dom zdravlja Korčula i Općina Trpanj.

Ravnatelj Lučke uprave Antun Banovac  naglasio je da se u Trpnju gradi riva duga 164 metra, no da je poseban izazov rješavanje prometnih gužvi u trajektnoj luci u samom središtu mjesta. Rekonstrukcija luke otvorene za javni promet u Trpnju vrijedna je 17 milijuna kuna, a dovršetak  projekta očekuje se tijekom veljače iduće godine.