Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Do kraja ljeta završetak

Rekonstrukcija opasnog raskrižja u Patkovcu

radovi
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Ilustracija
Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 1,250.000 kuna od kojih 875.000 sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova, dok će ostale troškove snositi Grad Bjelovar

Odobreno je sufinanciranje projekta rekonstrukcije raskrižja nerazvrstane ceste i državne ceste 28 u Patkovcu te gradnja pješačkih staza.

Građevinske dozvole Vidljivi rezultati U županiji do građevinske dozvole u samo 16 dana

Do kraja ljeta radovi bi trebali biti završeni. Na natječaj Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova prijavljeno je 146 projekata iz cijele Hrvatske, a rekonstrukcija raskršća u Patkovcu jedan je od 26 odobrenih. Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 1,250.000 kuna od kojih 875.000 sufinancira Ministarstvo unutarnjih poslova, dok će ostale troškove snositi Grad Bjelovar.

Da bi se projekt realizirao, potrebno je prošiti raskrižje te će se time dosadašnji problem izlaska s nerazvrstane crte na državnu potpuno riješiti. Osim rekonstrukcije raskrižja, projekt obuhvaća i izgradnju obostrane pješačke staze i jednostranu pješačku stazu uz nerazvrstane ceste prema Cigleni i Patkovcu, a bit će postavljeni i pješački prijelazi, semafori te prometni znakovi.

Albin Vidović Oproštaj od Albina Vidovića i Dražena Žagija