Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
FESTIVAL ZA DJECU

Robot Viktorija će zaplesati uz melodiju pjesme 'Novska je moj grad'

1/2
Organizatori događanja su Grad Novska, POU Novska i Turistička zajednica Grada Novske,a programima u „zabavnom kutku“ priključila se i Gradska knjižnica i čitaonica "Ante Jagar“ Novska

Među brojnim sadržajima na više lokacija u  središnjem dijelu grada,  u petak, 13. rujna, u sklopu događanja „Novsky Art  i Science festival“, djecu, mlade i Novljane zasigurno će privući simpatični robot, piše Grad Novska. 

od 4. do 8. rujna Počeo 14. Trash Film Festival, sve cjenjeniji međunarodni festival niskobudžetnih filmova

Ovaj robot predstavljen je nedavno u Hrvatskoj i već privlači znatiželjne poglede svih uzrasta. Humanoidnog robota nazvan od milja Viktorija, plasirala je kinesku tvrtku UBTech, koja se ubraja među vodeće visokotehnološke tvrtke u svijetu, a u partnerstvu s hrvatskom tvrtkom "Vision Team“ u petak će ga moći vidjeti i Novljani.

Predstavnik tvrtke "Vision Team“, Zoran Janžek, obavljao je "mapiranje za pozicioniranje u stvarnom vremenu“,  terena kojim će se robot u petak kretati.  Organizatori događanja su Grad Novska, POU Novska i Turistička zajednica Grada Novske,a programima u „zabavnom kutku“ priključila se i Gradska knjižnica i čitaonica "Ante Jagar“ Novska.

Što sve može robot Viktorija i koje će mogućnosti pokazati navela je Ivana Kuzlić Matanović, stručni suradnik za promociju i marketing TZ Grada Novske. 

Od početka ljeta u Puli više od tisuću programa U Puli najveći istarski antički festival i veliki sportski događaj – Pula Marathon

- Svoje mogućnosti Viktorija će pokazati na šetnici, na Zelenom punktu kod starog bicikla. Viktorija  se kreće kao čovjek, može se rukovati, pozdravljati,  kretati se, plesati i grliti i odgovarati na pitanja. Može davati turističke informacije. Zaplesati će i uz melodiju pjesme „Novska je moj grad“, a  u kvizu postavljati pitanje zagonetki L.I. Oriovčanina. Robot je osjetljiv na dodiri i posebno siguran za djecu i okolinu, istaknula je Ivana Kuzlić Matanović.