Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska 37 pregleda
Varaždinska županija

Runac: Štromarovo obećanje o 320 milijuna za zdravstvo je nerealno!

Opća bolnica Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
HDZ-ov kandidat za varaždinskog župana Alen Runac susreo se s ministrom Milanom Kujundžićem, a razgovarali su o stanju u zdravstvu Varaždinske županije

- Građani Varaždina i Varaždinske županije dobit će kvalitetniju usluga u varaždinskoj Općoj bolnici, i to zahvaljujući brizi Ministarstva zdravstva i Vlade, kojima je cilj da svi građani Hrvatske imaju iste uvjete kada je u pitanju zdravstvena zaštita - rekao je HDZ-ov kandidat za varaždinskog župana Alen Runac nakon susreta s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem. 

Razgovarali su o stanju u zdravstvu Varaždinske županije. 

- Općoj bolnici osiguran je uređaj za magnetsku rezonancu zahvaljujući velikom razumijevanju ministra Kujundžića, kao i zalaganjem HDZ-ovih saborskih zastupnika, a ne HNS-a i SDP-a, koji su za to imali priliku ranijih godina kada je varaždinsko zdravstvo zaobilazila ovako vrijedna oprema - rekao je Runac. Jedna od tema razgovora bilo je i 320 milijuna kuna ulaganja u zdravstvo koje je najavio župan Predrag Štromar (HNS). Runac i Kujundžić ističu da su ta obećanja nerealna. 

- Prema riječima ministra, trenutno su realna ulaganja od 70 milijuna kuna, koja će stići preko EU fondova, dok su najave od 320 milijuna kuna, koje je nedavno iznio Štromar, izgleda samo još jedno neostvarivo predizborno obećanje - rekao je Runac. Na njegove izjave reagirao je i prozvani Štromar.

- U naredne dvije godine u zdravstvo Varaždinske županije uložit će se 320 milijuna kuna. Ukoliko je HDZ-ov kandidat za župana Alen Runac posjetio ministra zdravstva Milana Kujundžića kako bi ga nagovorio da stopira projekte, nadam se da u tome neće uspjeti. Isto tako vjerujem da je ministru Kujundžiću dobrobit pacijenata ispred politikantstva - izjavio je župan Štromar.