Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Prošle godine u Zagrebačkoj županiji ostvareno je oko 14 posto više dolazaka

Ruža Zagrebačke županije – nagrada za izvrsnost u turizmu

storyeditor/2024-02-23/zgb_a_fo.jpg
1/2
Foto: Zagrebačka županija ZAGREBAČKA ŽUPANIJA prepoznata je kao vrhunska eno-gastronomska destinacija nadomak metropole, s mnoštvom kulturnih, tradicijskih i modernih manifestacija
Nagrada se dodjeljuje u šest kategorija, a kandidate mogu nominirati lokalne turističke zajednice, posjetitelji i stanovnici do 21. ožujka 2024. godine putem prijavnice dostupne na stranicama Županije

Turistička zajednica Zagrebačke županije i ove će godine dodijeliti nagradu za izvrsnost u turizmu – "Ružu Zagrebačke županije". Nagrada se dodjeljuje u šest kategorija: Eno-gastro turizam, Održivi turizam, Inovativni proizvodi i usluge, Društveno odgovorno poduzetništvo, Smještajni objekti te Djelatnici iz uslužnih i ostalih s turizmom povezanih djelatnosti.

Javni poziv

Kandidate mogu nominirati lokalne turističke zajednice, posjetitelji i stanovnici do 21. ožujka 2024. putem prijavnice dostupne na internetskim stranicama Zagrebačke županije.

Najavljujući javni poziv na konferenciji za medije Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, naglasila je kako je Zagrebačka županija prepoznata kao vrhunska eno-gastronomska destinacija nadomak metropole, s mnoštvom kulturnih, tradicijskih i modernih manifestacija.
– Uz kulturno-povijesne atrakcije našega područja, zeleni zagrebački prsten privlači brojne zaljubljenike u sport, prirodu i boravak na otvorenom. Konstantan rast posjećenosti naše destinacije i povećanje broja noćenja rezultat je zajedničkog rada u stvaranju jedinstvene i prepoznatljive turističke priče. Nju stvaramo u suradnji s vrijednim turističkim djelatnicima, prepoznatljivim turističkim objektima, inovativnim uslugama i turističkim doživljajima. Njima posvećujemo 'Ružu Zagrebačke županije' – rekla je Alilović. Govorila je i o odličnim turističkim rezultatima u 2023., kada je u Zagrebačkoj županiji ostvareno oko 14 posto više dolazaka i oko 13 posto više noćenja u odnosu na 2022. godinu.

Konferenciji su nazočili i neki od prošlogodišnjih dobitnika nagrade, među kojima je i Igor Runtas, predsjednik udruge "Samoborska češnofka".

– Možemo reći kako je nagrada rezultat stogodišnjeg rada Samobora i tamošnjih mesara, kao i svih članova naše udruge. Samoborska je češnofka krajem 2022. godine dobila i oznaku zemljopisnog podrijetla na razini Europske unije, čime je bila prvi hrvatski polutrajni proizvod zaštićen na razini EU – istaknuo je Runtas.

Višestruki dobitnici

U kategoriji najinovativnijih proizvoda i usluga prošlogodišnji laureat je jaskanska Turistička zajednica, čija je direktorica Petra Masnec istaknula kako je Jastrebarsko slavilo u nekoliko kategorija.

– Lani smo nominirali nekoliko projekata za 'Ružu Zagrebačke županije', a primili smo nagradu za inovativnost i kreativnost za našu manifestaciju "Festival pjenušaca i jagoda". Nagrađen je i Hotel Princess kao turistički objekt s najvećim porastom broja noćenja i dolazaka, a u kategoriji eno-gastro turizma slavila je Vinarija Korak – rekla je Masnec.

Najbolje će odabrati ocjenjivački sud, čiji su članovi stručnjaci iz područja turizma, dok će se svečana dodjela nagrada održati u travnju u Velikoj Gorici.

storyeditor/2024-02-23/a_viroexpo_foto_anita_zeko.jpg Viroexpo vidjelo rekordnih 34.000 posjetitelja Naš sajam svake godine sve više raste i pokazuje da se trud, upornost i rad isplate Manifestacija počinje u 10 sati otvorenjem Srednjovjekovnog sajma. U 11 kreće mimohod vitezova i bubnjara do Trga kralja Tomislava U Samoboru u nedjelju od 10 sati Vojske kraljice Elizabete i kralja Vladislava ponovno će se sukobiti storyeditor/2024-02-16/cazmaa_a_fo.jpg Osnivanje podružnice Čazma je spremna dati prostor za podružnicu HGSS-a u gradu