Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Premijera u Osijeku

S mladim snagama uronili u 'Priče s morskog dna'

predstava Priče s morskog dna u Osijeku
1/6
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Predstava je nastala po motivima iz zbirke 'Dubokomorske priče' Monike Kompanikove, a režiju potpisuje Maja Lučić Vuković

"Priča s morskog dna" prva je ovogodišnja premijera u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku, a odigrat će ju u četvrtak u 18 sati. Diplomska je to predstava Miriam Hornakove, koja potpisuje lutke, scenografiju i kostime. Nastala je po motivima iz zbirke "Dubokomorske priče" Monike Kompanikove, a režiju potpisuje Maja Lučić Vuković. I Maja i Miriam bile su bratislavske studentice, a povezuje ih i Umjetnička akademija u Osijeku.

- Na morskom dnu nas čeka jako puno zabave, čekaju nas Ribica Bibica, Zmijo Mijo i neobično prijateljstvo između dva sasvim različita lika koji su se sreli na dnu mora i postali nerazdvojni – otkrila je redateljica M. Lučić Vuković. U predstavi će se osjetiti, dodala je, i bratislavski "štih", ali i niz drugih škole, poput ruske i bugarske.

- Lijep je to i čudan splet suradnje između našeg kazališta, osječke te bratislavske akademije – opisao je ravnatelj kazališta Ivica Lučić.

Zanimljivo je i kako je to projekt mahom mladih snaga pa će na daskama osječkog Dječjeg kazališta u četvrtak zaigrati troje njihovih najmlađih glumaca – Edi Ćelić, Kristina Fančović i Srđan Kovačević.