Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak obišao radove sanacije nerazvrstane ceste Plesmo – Stara Subocka

Sad se može sigurnije od Novske prema Lonjskom polju

Foto: SMŽ
Sisačko-moslavačka županija, Županijska uprava za ceste i Grad Novska uložili su 4,7 milijuna kuna u obnovu dionice ceste Plesmo – Stara Subocka

U novljanskom naselju Stara Subocka župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak obišao je sa suradnicima završne radove sanacije nerazvrstane ceste Plesmo – Stara Subocka. Naime, rekonstrukcijom te ceste u naselju Stara Subocka, koja je ujedno 
i jedina cesta u mjestu uz koju se prostire cijelo naselje, omogućit će se stanovnicima siguran dolazak do njihovih domova, omogućit će se učenicima siguran dolazak do Područne škole Stara Subocka, u kojoj se održava nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda, te će se u konačnici omogućiti i sigurnije te udobnije prometovanje cestom koja vodi prema Parku prirode Lonjsko polje.

Suradnja Grada i Županije

– Postavljanjem horizontalne i vertikalne prometne signalizacije dovršen je projekt obnove ceste na području Stare Subocke i Sigetca. Uređen je novi ulaz u Park prirode Lonjsko polje i tako ćemo omogućiti svim posjetiteljima kvalitetan ulaz u naš Park prirode te da uživaju u sadržaju i prirodnim ljepotama koje im pruža Park prirode Lonjsko polje. Radi se o dionici duljine pet kilometara, a vrijednost projekta je 4,7 milijuna kuna. Ovaj projekt rezultat je izvrsne suradnje Grada Novske i  Sisačko-moslavačke županije financiranjem u iznosu od 50-50 posto, a ta će se suradnja nastaviti – rekao je župan Ivan Celjak.

Riječ je o modelu obnove županijskih prometnica koje je prije  nekoliko godina osmislila Županijska uprava za ceste kako bi ubrzala obnovu prometnica. Do sada se ona pokazala izuzetno efikasnom te je obnovljeno puno više cesta nego bi bilo moguće samostalnim financiranjem. Tako  i mještani gradova i općina prije mogu dobiti sigurnije i obnovljene prometnice.

Postavljena signalizacija

– Završetkom ove dionice završili smo priču koja je  započela 2019. godine – obnova i izgradnja novog ulaza u Lonjsko polje. Ukupno smo od 2019. godine na ovom pravcu obnovili 12 kilometara cesta i uložili, zajedno s Gradom Novskom, oko 15 milijuna kuna. Cesta je proširena, uređene su bankine, postavljena su dva sloja asfalta te vertikalna i horizontalna signalizacija. Novi ulaz u Park prirode Lonjsko polje napravljen je prema svim zahtjevima struke te omogućili svim ljudima koji ovdje žive, ali i onima  koji na ovo područje dolaze, sigurno, brzo i neometano prometovanje – rekao je Stipo Šapina, ravnatelj Županijske uprave za ceste Sisačko-moslavačke županije.

U pratnji župana bili su i Siniša Kesić, zamjenik gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Grada Novske, i Marija Kušmiš, ravnateljica JU Park prirode Lonjsko polje.