Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osječko-baranjska županija na manifestaciji “S klobasicom u Europu”

Sajam povezuje istarske i slavonske proizvođače

Foto: OBŽ
Na ovoj sajamskoj priredbi sudjelovalo je i 15 proizvođača suhomesnatih proizvoda, vina, rakija, meda i proizvoda od industrijske konoplje iz Osječko-baranjske županije

Sajam “S klobasicom u Europu” donio je istarskom naselju i općini Sveti Petar u Šumi nacionalnu, pa i međunarodnu reputaciju, a doprinos tomu daju i proizvođači poljoprivrednih proizvoda koji uz posredovanje Osječko-baranjske županije redovito nastupaju na toj manifestaciji.

Tako je bilo i ove godine, kada je na ovoj sajamskoj priredbi sudjelovalo i 15 proizvođača suhomesnatih proizvoda, vina, rakija, meda i proizvoda od industrijske konoplje iz Osječko-baranjske županije.

– Osječko-baranjska županija redoviti je partner manifestacije “S klobasicom u Europu”, koju smo prepoznali kao manifestaciju na kojoj možemo predstaviti naše proizvođače i proizvode u Istri, a znamo što znači ovo područje i što ti proizvodi mogu na ovom tržištu. Svake godine naši proizvođači ovdje imaju dobar prijam, prodaju sve proizvode koje donesu, a istodobno i sklope nove poslove. Između ostalih poveznica, svakako je važno da se nastavlja i suradnja istarskih proizvođača pršuta i kulena, kojima naši primarni proizvođači osiguravaju sirovine za te proizvode – kazala je Silva Wendling, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije.