Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Radovi na infrastrukturi u Varaždinu

Sanira se nadvožnjak u Ulici Vilka Novaka, očekuju se gužve

Ivan Čehok
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
Varkom svake godine ima svoj plan radova, a ove je godine u planu ulaganje u obnovu vodovoda od oko 7 milijuna kuna, rekao je Željko Bunić

Gradonačelnik Ivan Čehok i zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar obišli su gradilište u Lepoglavskoj ulici, gdje su radnici Varkoma počeli radove na zamjeni dotrajalog cjevovoda zbog kojeg je dolazilo do učestalih kvarova. Cijena radova je oko 900.000 kuna.

Divlji otpad uz Dravu Odlagališta uz Dravu Drastične kazne za one koji ilegalno odbace otpad

Molba za strpljenje

– Ovo je primjer ulice u kojoj se još nalaze stare PVC cijevi koje će se zamijeniti u duljini 470 metara. Zamijenit ćemo kvalitetnim duktilovim cijevima kompletan vodovod sve od početka šumice do Ulice braće Radić. S Gradom Varaždinom dogovorili smo da se u sklopu radova cesta asfaltira, a u planu je i rekonstrukcija nogostupa s jedne i druge strane u širini do metar i pol. Prva faza radova obuhvaća prostor od šume Jelačićke do Ulice braće Radić – rekao je direktor Varkoma Željko Bunić. Istodobno, odvijaju se i radovi u šumi Jelačićka, gdje se također mijenja dotrajali cjevovod od 400 milimetra, a cijena tih radova je 744.000 kuna. U radove se krenulo jer je dolazilo do pucanja vodovoda građenih sedamdesetih godina.

– Zbog starosti je dolazilo do pucanja cijevi, a Varkom će u sklopu svojih mogućnosti i to obnavljati. Varkom svake godine ima svoj plan radova, a ove godine u planu je ulaganje u obnovu vodovoda od oko sedam milijuna kuna u gradu Varaždinu – dodao je Bunić.

Radovi u Lepoglavskoj ulici trebali bi završiti u roku od dva mjeseca. Gradonačelnik Čehok zamolio je građane za strpljenje zbog aktualnih i nadolazećih radova na području grada koji je postao veliko gradilište, posebno zbog sanacije nadvožnjaka u Ulici Vilka Novaka.

Talijanski veleposlanik u Varaždinu Bolja suradnja Veleposlanik Italije posjetio Varaždin

Obilazni smjerovi

– Teško da mi tu možemo što napraviti. Ima dovoljno obilaznih smjerova, no radi se o velikom prometnom objektu i jako frekventnom, a teško je to nadoknaditi. Vidite da čak i stupove ispod nadvožnjaka treba obnoviti. Možda ćemo već ove ili iduće godine ići u rekonstrukciju nadvožnjaka preko pruge za Zagreb, i tada ćemo također imati prometne gužve. Tako je to svugdje u svijetu, ako rekonstruirate i gradite, morate biti spremni na gužve. Za dva tjedna kreću radovi na aglomeraciji unutar grada, opet će biti gužve i tražit ćemo obilazne smjerove. No bolje da se stvaraju gužve i da radimo nego da se ne radi ništa – kazao je i dodao da se ne može u šest mjeseci nadoknaditi ono što se pet ili šest godina nije radilo.

Ivan Čehok i Ivan Penava Pohvala navijačima Varaždinci i Vukovarci potvrdili prijateljstvo