Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
stari grad

Sardelicama novac za ugradnju dizala u vrtić

Foto: Grad Stari Grad
Djeca s invaliditetom integrirana su u redovne vrtićke programe, a ovim će se projektom znatno olakšati njihov pristup svim prostorijama u zgradi, uključujući i sportsku dvoranu na drugom katu zgrade

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU u sklopu Programa razvoja otoka za 2020. godinu dodijelio je 280 tisuća kuna za ugradnju vertikalno podizne platforme u zgradi dječjeg vrtića Sardelice u Starome Gradu. U tijeku je objava natječaja za izvođenje radova koji bi trebali biti realizirani do konca ove godine.

Stari Grad Novouređeni ulaz u kino dvoranu

Projektom se planira ugradnja dizala u dječjem vrtiću s obzirom na to da zgrada nije prilagođena osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Realizacijom projekta premostit će se fizičke barijere i omogućiti pristupačnost vrtićkim prostorijama i sadržajima svoj djeci. Djeca s invaliditetom integrirana su u redovne vrtićke programe, a ovim će se projektom znatno olakšati pristup svim prostorijama u zgradi, uključujući i sportsku dvoranu na drugom katu zgrade.

Također, kuhinja dječjeg vrtića smještena je u prizemlju zgrade te će se ugradnjom dizala omogućiti lakša dostava obroka za 60 djece na prvom katu zgrade. Ovim projektom stvorit će se uvjeti za trajnu dobrobit teško pokretnih osoba i osoba s invaliditetom te za njihovo još bolje i kvalitetnije uključivanje u život zajednice.