Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
OSNOVANO ŽUPANIJSKO PARTNERSKO VIJEĆE

Savjetovat će Županiju u osmišljavanju projekata

Foto: Osječko-baranjska županija
Županija je tako uključila poduzetnike, obrazovne institucije i udruge u izradu razvojne strategije

Osječko-baranjska županija konstituirala je Županijsko partnersko vijeće koje će savjetima i prijedlozima sudjelovati u osmišljavanju projekata, njihovom planiranju i realizaciji na području županije te raditi na izradi Županijske razvojne strategije.

Projekt Dostupnije primarne zdravstvene zaštite vrijedan gotovo 27 milijuna kuna Edukacija liječnika iz domova zdravlja za rad na novoj dijagnostičkoj opremi

– Iako je riječ o savjetodavnom tijelu, ovo Vijeće ima izuzetno važnu ulogu, osobito uzimajući u obzir da su u njemu svi relevantni društveni subjekti, javni i gospodarski te civilni sektor. U idućem razdoblju Vijeće će utvrditi zajedničke prioritete naše Županije, a članovi će imati priliku davati konkretne projektne prijedloge koji su nam potrebni s ciljem bržeg gospodarskog i društvenog razvoja prilikom izrade najvažnijeg županijskog strateškog dokumenta – rekao je predsjednik Županijske skupštine Dragan Vulin.

U Županijsko partnersko vijeće kao članovi ulaze gospodarski i socijalni partneri, predstavnici Županije, visokoškolskih i obrazovnih ustanova, istraživačkih centara te predstavnici gradova, općina i civilnog sektora, odnosno udruga s područja Županije. Mandat im traje do 2027. godine, a za predsjednika je izabran zamjenik župana Petar Lagator.