Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Projekt Dostupnije primarne zdravstvene zaštite vrijedan gotovo 27 milijuna kuna

Edukacija liječnika iz domova zdravlja za rad na novoj dijagnostičkoj opremi

Foto: Osječko-baranjska županija
Liječnici iz Osijeka, Đakova, Našica, Donjeg Miholjca i Našica osposobljeni su za pružanje još bolje medicinske njege svojim korisnicima

U sklopu projekta “Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele Osječko-baranjske županije” provedena je edukacija liječnika za rad na UZV i color doppleru. Čitav projekt vrijedan je gotovo 27 milijuna kuna, a provodio se na području Osječko-baranjske županije tijekom protekle dvije godine.

Izmjene županijskog proračuna – osiguran novac za ublažavanje posljedica pandemije Gotovo 17 milijuna kuna za potpore gospodarstvu, poljoprivredi i turizmu

Najnovija tehnologija

Projektom, koji za cilj ima poboljšanje pristupa kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti u udaljenijim područjima Osječko-baranjske županije, nabavljena je i najmodernija dijagnostičko-medicinska oprema. Kako je riječ o najnovijoj tehnologiji opreme i činjenici da je ona u nekim ambulantama prvi put u upotrebi, ukazala se potreba edukacije liječnika koji će je koristiti u svakodnevnom radu.

Educirano je ukupno 15 liječnika Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, a koji su nakon provedene edukacije dobili ovlaštenja za samostalno obavljanje ultrazvučne dijagnostike.

Edukaciju ukupne vrijednosti 165.000 kuna proveo je Medicinski fakultet u Osijeku, nakon koje su liječnici iz Osijeka, Đakova, Našica, Donjeg Miholjca i Našica osposobljeni za pružanje još bolje medicinske njege svojim korisnicima.

Na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku uređene ordinacije Doma zdravlja OBŽ-a Sve specijalističke ordinacije dentalne medicine odsad su na jednom mjestu

U sklopu ovog projekta isporučena je medicinsko-tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema, kako bi se omogućilo više dijagnostičkih i terapeutskih postupaka i tako smanjio pritisak na jedine dvije bolnice u našoj županiji. Nadalje, infrastrukturnim radovima poboljšani su uvjeti u šest domova zdravlja – u Osijeku, Našicama, Đakovu, Donjem Miholjcu, Belom Manastiru i Valpovu. U Domu zdravlja u Osijeku je osiguran pristup osobama s invaliditetom ugradnjom dizala u tri zdravstvene stanice.

Novi Dom zdravlja

Gradi se i nova zgrada Doma zdravlja Našice, uz postojeću, a prostirat će se na 410 metara četvorne površine. Uz te građevinske radove, kao i novu opremu, ukupna ulaganja u Dom zdravlja u Našicama u sklopu projekta Dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području Osječko-baranjske županije iznose 7,5 milijuna kuna.