Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku uređene ordinacije Doma zdravlja OBŽ-a

Sve specijalističke ordinacije dentalne medicine odsad su na jednom mjestu

1/2
Foto: Osječko-baranjska županija
Ovakav centar je danas europski i svjetski standard. Riječ je o najnovijoj tehnologiji i opremi, projektu kojim će se unaprijediti kompletna zdravstvena usluga te kojim ćemo postati vodeći u Hrvatskoj, kaže župan Ivan Anušić

U zgradi Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku, u Ulici cara Hadrijana 10E, otvorene su novouređene ordinacije specijalističke i polivalentne dentalne zdravstvene zaštite Doma zdravlja Osječko-baranjske županije. Projekt preseljenja iz dosadašnjih prostora te uređenja i otvaranja novih ordinacija od samog početka podržava Osječko-baranjska županija, između ostalog i financiranjem specijalizacija iz dentalne medicine. Samo uređenje ordinacija i nabavu medicinsko-tehničke opreme financirao je fakultet s oko tri milijuna kuna.

Investicija vrijedna 16,2 milijuna kuna Otvorena višenamjenska akumulacija Kešinci

Viša razina usluge

– Ovakav centar je danas europski i svjetski standard, ono što grad Osijek, naša županija, Sveučilište i fakultet trebaju imati. Riječ je o najnovijoj tehnologiji i opremi, projektu kojim će se unaprijediti kompletna zdravstvena usluga te kojim ćemo postati vodeći u Hrvatskoj – kaže župan Ivan Anušić.

Odluku o preseljenju ordinacija iz dosadašnjeg prostora donijelo je Upravno vijeće Doma zdravlja OBŽ-a, kako bi se omogućilo formiranje modernog centra za dentalnu medicinu te podigla razina usluge u dentalnoj zdravstvenoj zaštiti na prostoru cijele istočne Hrvatske.

Sustavno gospodarenje otpadom Otvoreno Reciklažno dvorište u Čepinu

Kako kaže ravnatelj Doma zdravlja OBŽ-a Mato Lukić, proširenjem postojećih djelatnosti s djelatnosti dječje stomatologije i endodoncije s restaurativnom stomatologijom, Dom zdravlja je na jednome mjestu osigurao sve specijalističke djelatnosti iz područja dentalne medicine, što je do sada bio slučaj samo u Zagrebu, Splitu i Rijeci.

– Prije 7-8 godina na osječkom području uopće nije postojala specijalistika, nije bilo nijednog ortodonta ugovorenog s HZZO-om pa su mnoga djeca s ovog područja ortodontsku terapiju mogla ostvariti samo u Zagrebu. No onda je uz pomoć Doma zdravlja i Osječko-baranjske županije taj problem riješen. Za 2-3 godine doći ćemo od onih koji su najviše zaostajali do vodećih – ističe dr. sc. Miroslav Sikora, rukovoditelj Odjela za specijalističko-konzilijarnu dentalnu zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja OBŽ-a i predavač na Fakultetu za dentalnu medicinu i zdravstvo u Osijeku.

Tako se sada na jednom mjestu i po svim svjetskim standardima stvara moderan centar s kompletno pokrivenom mrežom dentalne medicine i specijalističke zdravstvene zaštite.

Projekt vrijedan 70,5 milijuna kuna Nakon 14 mjeseci otvorena obilaznica Petrijevaca

U ordinacijama i nastava

No početak rada ordinacija Doma zdravlja u prostorima Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek nastavak je i iznimno dobre suradnje ovih ustanova, a znatan broj zaposlenika Doma zdravlja već obavlja i znanstveni i predavački rad na fakultetu. U ovim ordinacijama održavat će se i klinička nastava za studente dentalne medicine.