Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Virovitica – Pakrac

Sedmorica biciklista krenula na biciklistički maraton dug 138 kilometara

1/6
Foto: Kristijan Toplak
Glavni cilj ovog maratona povezati nevine žrtve Bleiburga s nevinim hrvatskim žrtvama u Domovinskom ratu

U spomen na žrtve i stradanja Hrvata kroz povijest, a u povodu 75. obljetnice genocida Jugoslavenske armije nad hrvatskim civilima i vojnicima na Bleiburškoj poljani, te potom križnoga puta, Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije u suradnji s Udrugom maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, krenuli su na biciklistički maraton Virovitica-Slatina-Pakrac.

Studija utjecaja na okoliš od 1. svibnja u javnoj je raspravi Korak bliže do brze ceste Bjelovar – Virovitica

Predsjednik Zajednice udruga i članova Hvidre i glavni organizator maratona Mato Bubaš napomenuo je da je glavni cilj ovog maratona povezati nevine žrtve Bleiburga s nevinim hrvatskim žrtvama u Domovinskom ratu.

– Mučko ubijanje i masakriranje nevinih žrtava, bile one vojnici ili civili zločinački je čin koji osuđujemo i kojeg se na ovaj način prisjećamo, a sve s ciljem da se ovakva stradanja Hrvata, a za mnoge se ni ne zna gdje im je grob, nikada ne zaboravi i nikada ne ponovi. Tim povodom na našem putu od Virovitice do Pakraca zastat ćemo na spomen obilježjima i odati počast svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u Domovinskom ratu – napomenuo je Mato Bubaš.

Predsjednik udruge maratonaca “Glasnici istine” Pavo Tutenov sve nazočne upoznao je s hodogramom na ovoj relaciji dugoj 138 kilometara.

Odluka ministarstva Odobreni projekti za 3,5 milijuna kuna

– Vozimo relaciju Virovitica-Slatina-Četekovac-Slatinski Drenovac-Voćin-Bučje-Brusnik-Pakrac, voze Martin Bišćan, Matija Kolar, Pavo Tutenov i Mato Bubaš iz Slatine te Tomislav Kolec, Mario Kovač i Dražen Buketa iz Virovitice, a pridružio nam se mladi Tomislav Matešić iz Virovitice, naravno uz logističku podršku članova Hvidre Slatina i Orahovica. “Glasnici istine” redovno sudjeluju na svim memorijalnim maratonima diljem Hrvatske, u spomen na sve hrvatske žrtve, a to će činiti i ubuduće – napomenuo je Pavo Tutenov.

Sve maratonce na ovaj put ispratili su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, te predsjednik Hvidre Virovitica Mirko Poljanac.

Župan Igor Andrović zahvalio je u ime Virovitičko-podravske županije braniteljima koji se na ovaj način sjećaju svih hrvatskih žrtava.

– Ovakvi zločini nikad se ne smiju zaboraviti, a ovaj biciklistički maraton, kao i svi drugi memorijalni maratoni i susreti, najbolji su način da se čuva sjećanje na sve hrvatske žrtve kroz prošla vremena. Stoga vam zahvaljujem, a Virovitičko-podravska županija i dalje će vam biti podrška u ovakvim i sličnim događajima – rekao je župan Igor Andrović.

Pomažu poduzetnicima Besplatno pišu zahtjeve za COVID zajam

Na Spomen obilježju hrabrim hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu, te na Spomen obilježju Hrvatskim vojnicima poginulim i streljanim te Hrvatskim žrtvama rata 1941. – 1945. na Gradskom groblju u Virovitici položili su cvijeće i upalili svijeće.