Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Ulaganja u prigradska naselja

Selo Taborište dobit će novo igralište

Radove je obišao gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović sa svojim suradnicima
1/2
Foto: Grad Petrinja
Izgradit će se sportsko i dječje igralište sa zabavnim spravama i klupama za odmor.

U selu Taborište nedaleko od Petrinje u tijeku su radovi na dječjem igralištu ukupne vrijednosti 434.841,25 kuna, a projekt se izvodi u sklopu Programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. u kojem se 90 posto radova sufinancira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Radove na dječjem i sportskom igralištu u Taborištu, zajedno sa svojim suradnicima, obišao je gradonačelnik Darinko Dumbović.

Petrinjsko prigradsko naselje napokon je dobilo kvalitetan sportski i višenamjenski sadržaj Nastavak ulaganja u vrtiće i igrališta Naselje Mošćenica dobilo dječje i sportsko igralište vrijedno 4,1 milijun kuna

– Ovdje smo danas u Taborištu i mislim da ovi projekti koji se financiraju iz fondova EU, s obzirom na to da su usmjereni na život, na nadgradnju boljeg života, došli su na pravo mjesto. Zahvaljujem na dobrim projektima izvođačima, nadzoru, domaćinima, vijeću mjesnih odbora, oni su imali jednu veliku ulogu da se nešto napravi za budućnost. Taborište je u Domovinskom ratu izgorjelo, znamo da sada imaju društveni život i da kroz njega pokazuju ustvari kako bi trebalo ostati ovdje jer imamo divnu djecu, ljude koji se bave raznim djelatnostima. Dobrim djelima zadnjih sedam-osam godina pokazujemo da smo stvarni grad – prijatelj djece – rekao je gradonačelnik.

Projekt vodi Lokalna akcijska grupa (LAG) Zrinska gora – Turopolje čiji je voditelj Sven Dorotić.

– Projekt je financiran sredstvima Europske unije, programom ruralnog razvoja iz mjere kojom se financiraju LAG-ovi. Grad Petrinja za ovaj je projekt dobio 332.400 kuna, dok je 120 tisuća kuna morao uložiti sam Grad zbog toga što je bila potrebna izmjena projekta – rekao je Dorotić.

NOVA IGRALA Uređuju se dječja igrališta

– Radovi su počeli krajem osmog mjeseca, rok izvođenja je šest mjeseci, no mi ćemo biti gotovi i prije roka, kao što vidite ovo je sad već u vrlo visokoj fazi gotovosti. Uklopili smo se u investiciju kompletno, ovo će biti jedno od novijih igrališta u Taborištu tako da će se mladi moći malo više zadržavati ovdje. Ovdje je predviđeno jedno igralište, može biti malonogometno, može biti i rukometno, za djecu je predviđena ljuljačka i multifunkcijska igračka, a za one koji čuvaju djecu postavit će se klupe gdje mogu sjesti, porazgovarati i malo se družiti, naravno, kad korona prođe – pojasnio je radove nadzorni inženjer Igor Hranilović.