Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
UMJETNICI NA OKUPU

Šesta likovna kolonija LZD-a “Vila Velebita”

Foto: slavonski.hr
Prof. dr. sc. Josip Fajdić zaželio je umjetnicima da naprave dobre likovne uratke, ali i da ostanu zdravi. Umjetnike je pozdravio i gradonačelnik Požege Darko Puljašić.

Ličko zavičajno društvo “Vila Velebita” u Požegi je organiziralo šestu likovnu koloniju koja je okupila dvadesetak slikara akademske provenijencije i umjetnika amatera iz Požege, Slavonskog Broda, Osijeka, Koprivnice i drugih gradova.

Nastavak je to započete aktivnosti na prezentaciji likovnih ostvarenja više umjetnika u našoj sredini, koju je započeo predsjednik društva prof. dr. sc. Josip Fajdić.

– Imam samo dvije želje – jedna je da napravite dobre likovne uratke, da dobro prezentiramo tu koloniju kao uvijek do sada, a druga je moja želja da odemo večeras svojim kućama zdravi i sigurni – poručio je dr. Fajdić.

Umjetnike je u ime Grada Požege pozdravio gradonačelnik Darko Puljašić, a događaju je nazočio i njegov zamjenik Ferdinand Troha.

– Pridružit ću se u ove dvije najvažnije želje. Nadam se da ćete napraviti prekrasne slike jednog od najljepših gradova na svijetu i da ćete se i dogodine vratiti u našu Požegu. Doktore Fajdiću, vama kao i svaki put čestitam na organizaciji kolonije – kazao je gradonačelnik Puljašić.