Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
DAN GRADA

Šibenik pripremio bogat program povodom blagdana sv. Mihovila, ima za svaki uzrast ponešto

Blagdan sv-.Mihovila
1/3
Foto: Grad Šibenik
Na blagdan sv. Mihovila tradicionalno je posjetiteljima omogućen ulaz bez naplate na tvrđavama sv. Mihovil i Barone, gdje će predstavu „ Šesti ortak“ izvesti Dramski studio Virko.

U povodu Dana grada Šibenika i blagdana sv. Mihovila koji se obilježava  u nedjelju, 29.rujna, Grad Šibenik u suradnji s kulturnim ustanovama, dječjim vrtićima i udrugama tradicionalno priprema program prigodnih aktivnosti.

Dani norveške kulture SADRŽAJAN PROGRAM Dani norveške kulture u Novom Vinodolskom

Mališani, polaznici šibenskih vrtića izvest će prigodne sadržaje na ulicama i trgovima grada u nadolazećem tjednu, a prigodni program „ Mali Mihovil“ održat će se u katedrali sv. Jakova u srijedu, 25. rujna.

U srijedu u poslijepodnevnim satima, na tvrđavi Barone,  održat će se Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj će biti dodijeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima, udrugama i institucijama.

U četvrtak, 26. rujna Fotoklub Šibenik priprema izložbu „ Šibenik u kadru“, dok će u petak, 27. rujna, Šibenčanima i njihovim gostima ŠPD Kolo izvesti „Carminu Buranu“ na tvrđavi sv. Mihovila.

Foto: Grad Šibenik

Istoga dana u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održat će se i premijera dječjih predstava „ Avantura Brokule i Češnjaka“ i „Uljez u kažiprstu“.

U akvatoriju šibenske luke, u subotu, 28. rujna s početkom u 11 sati, održat će se regata jedrilica klase optimist i laser u organizaciji JK Val. U subotu u večernjim satima bit će upriličena i svečanost otvaranja novouređenih prostora JK Val u Docu.

Kulturno - umjetnička društva grada Šibenika izvest će prigodne programe  na otvorenom u jutarnjem i poslijepodnevnom terminu: s početkom u 11 sati ispred Muzeja grada Šibenika te u 17 sati istoga dana na Maloj Loži.

Foto: Grad Šibenik

U nedjelju, 29. rujna, na sam blagdan sv. Mihovila, ulicama grada budnicu će odsvirati Šibenska narodna glazba. Procesija gradom i svečana sveta misa u čast svetcu zaštitniku grada Šibenika  i Šibenske biskupije započet će u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske.

Na blagdan sv. Mihovila tradicionalno je posjetiteljima omogućen ulaz bez naplate na tvrđavama sv. Mihovil i Barone, gdje će predstavu „ Šesti ortak“ izvesti Dramski studio Virko. U osnovnoj školi Petra Krešimira IV., u organizaciji GK Dišpet održat će se  Međunarodni turnir u sportskoj gimnastici „Sveti Mihovil“.