Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
Sjajna posezona

Šibenik u listopadu posjetio rekordan broj gostiju

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Zanimljivost je kako je znatno veći broj gostiju stigao i s Dalekog istoka, Kine i Tajvana, koji su zajedno ostvarili 4160 noćenja u odnosu na lanjskih 2887 noćenja, što predstavlja povećanje od čak 44 posto

Prema najnovijim podacima o broju turističkih dolazaka i noćenja za Grad Šibenik u listopadu je grad posjetio rekordan broj gostiju koji su upravo Šibenik odabrali za svoj odmor u posezoni. Znatno povećanje zabilježeno je i u noćenjima pa je u Šibeniku u listopadu noćilo 64.058 gostiju, odnosno osam posto više u odnosu na lanjski listopad. Najveći broj noćenja (50.197) ostvarili su strani gosti, kojih je u Šibeniku bilo 19.257, od čega najviše državljana Njemačke (19.327), Švicarske (3810) te Velike Britanije (3609).

GOTOVO DO LJETA 2020. Radovi na podzemnoj garaži u Šibeniku napreduju

Zanimljivost je kako je znatno veći broj gostiju stigao i s Dalekog istoka, Kine i Tajvana, koji su zajedno ostvarili 4160 noćenja u odnosu na lanjskih 2887 noćenja, što predstavlja povećanje od čak 44 posto. Domaćih gostiju u listopadu je bilo 6350 te su ostvarili 13.861 noćenje, izvijestili su nas iz šibenske uprave.

– Brojke ostvarene u turizmu za listopad za nas su pravi pokazatelj da idemo u dobrom smjeru kad je riječ o kreiranju raznolike turističke ponude. Naš se grad pozicionirao kao nezaobilazna destinacija za sve veći broj domaćih i stranih gostiju. S obzirom na to da vrlo pomno pristupamo razvoju različitih segmenata turizma te ne podliježemo utjecaju masovnog turizma, radujemo se što su naš cilj prepoznali i sami posjetitelji – komentirao je nove pokazatelje turističke sezone i šibenski gradonačelnik Željko Burić.

Vodeći pružatelji smještajnih kapaciteta i dalje su šibenski hoteli koji su u listopadu ostvarili 48.831 noćenje, što je porast od sedam posto u odnosu na lani.

Investicijski potencijal grada Šibenika predstavljen ulagačima Zablaće, Jadrtovac, Lozovac atraktivni za razvoj sportskog i zdravstvenog turizma

Zahvaljujući brojnim kongresima te različitim stručnim okupljanjima u Šibeniku, kongresni turizam postao je jedan od važnijih segmenata šibenske turističke ponude. Čak je 12 posto veći i broj noćenja u kampovima na području Grada Šibenika u kojima su samo u listopadu noćila 8034 gosta, dok je u segmentu obiteljskog smještaja ostvareno 7631 noćenje, odnosno čak 13 posto više nego u istom mjesecu prošle godine. Zanimljiv je podatak kako je u užem centru Šibenika ostvareno 5101 noćenje, što čini povećanje od 24 posto u odnosu na lanjski listopad.