Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska
odlični rezultati

Šibenik u prvih pet mjeseci bilježi rast noćenja od skoro 25 posto

Šibenik
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Ovo je smjer razvoja koji ostvaruje uspjeh i u kojem ćemo nastaviti i dalje - poručio je gradonačelnik Željko Burić

Sudeći prema rezultatima iz prve polovice godine Šibenik će i 2018. godine zabilježiti izraženi porast turističkih dolazaka i noćenja. U periodu od siječnja do svibnja ostvareno je 174.472 noćenja, što je 23 posto više od lanjskih 142.386 noćenja. Kako kažu u Gradu veseli činjenica da su za najveći broj noćenja (40.562) zaslužni domaći turisti, čiji su dolasci za 13 posto veći u odnosu na prošlu godinu. Najveći rast noćenja bilježe turisti iz Njemačke koji su sa 35.423 noćenja ostvarili rast od čak 81 posto u odnosu na 2017. godinu. Što se dolazaka tiče, prema podacima Turističke zajednice Šibenik na području koje ona pokriva u dosadašnjem dijelu 2018. godine boravilo je skoro 60.000 tisuća turista, što je 14 posto više u odnosu na 2017. godinu.

Burić i Štromar u Šibeniku Gradonačelnik i ministar Štromar obišli POS-ove stanove Burić: Idemo u realizaciju novih barem 150 stanova

- Sjajni turistički rezultati ostvareni već u prvoj polovici godine pokazatelj su da nas očekuje uspješno ljeto, a dat ćemo sve od sebe da se dobri rezultati ostvare i u razdoblju pred kraj godine te za božićne i novogodišnje blagdane. Ostvareni uspjesi rezultat su zajedničkog rada svih dionika uključenih u razvoj šibenske turističke ponude, koja se uz prirodne ljepote itekako temelji i na našem bogatom kulturnom i povijesnom nasljeđu, oživljavanju povijesne jezgre te brojnim inovativnim sadržajima i atrakcijama. Ovo je smjer razvoja koji ostvaruje uspjeh i u kojem ćemo nastaviti i dalje - poručio je gradonačelnik Željko Burić.

Za izvrsne turističke rezultate najzaslužniji je upravo mjesec svibanj u kojem je ostvareno preko sto tisuća noćenja, odnosno 30 posto više nego u istom mjesecu prošle godine. Glavni razlog ovog rasta broja noćenja je kongresni turizam u kojem je predvodnik konvencijski centar Amadria Park, uz važan doprinos spektakla za sve zainteresirane za nautiku, regate svjetske klase tp 52.

Najveći broj noćenja u svibnju, čak 23.987, ostvarili su državljani Njemačke, što je 80 posto više u odnosu na lanjskih 13.370 noćenja. Značaj porast zabilježili su i turisti iz Francuske (5.789, porast od 22 post) i Nizozemske (6.340, porast od 19% u odnosu nalani). U istom mjesecu na području TZ Grada Šibenika boravilo je 31.239 turista, odnosno 19 posto više nego u svibnju 2017. godine.

Nagrade za natječaj Volim svoju županiju Treće izdanje Nagrađeni pobjednici foto natječaja 'Volim svoju županiju'