Izbornik
Naslovnica Županije Šibensko-kninska 52 pregleda
Bolja zdravstvena skrb

Šibenskom Zavodu za hitnu medicinu dva nova vozila vrijedna 800 tisuća kuna

Zavodu za hitnu medicinu nova vozila
1/6
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Dva vozila Ford Transit vrijedna su 792 tisuće kuna. Jedno ima pogon na četiri kotača što će olakšati intervencije u ruralnim i nepristupačnim područjima, a oba su opremljena defibrilatorom, aspiratorom i respiratorom

Ključeve dva suvremeno opremljena sanitetska vozila uručio je danas šibensko-kninski župan Goran Pauk ravnatelju županijskog Zavoda za hitnu medicinu Tomislavu Jukiću, a gotovo 800 tisuća kuna, koliko su vrijedna vozila, osigurana su iz decentraliziranih sredstava.

Zavod za hitnu medicinu najmlađi je zavod šibenske Opće bolnice, formiran 2012. godine, a od tada je ukupno kupljeno 17 novih vozila.

Župan Pauk rekao je kako su dva vozila Ford Transit ukupno vrijedna 792 tisuće kuna, jedno ima pogon na četiri kotača što će olakšati intervencije u ruralnim i nepristupačnim područjima, a oba su opremljena defibrilatorom, aspiratorom i respiratorom. Samo ta oprema koštala je oko 450 tisuća kuna.

[video: 88 / ]

"To je dio novca kojeg država transferira na županiju, a ona na zdravstvene ustanove. Oprema je gotovo u cijelosti financirana iz tih sredstava, osim oko 190 tisuća kuna koje se osigurane iz vlastitih sredstava županije", kazao je i dodao kako Zavod za hitnu medicinu županija godišnje financira s oko 400 tisuća kuna.

Ravnatelj tog zavoda Tomislav Jukić istaknuo je kako će vozilo s pogonom na četiri kotača olakšati intervencije u ruralnim sredinama kojima je otežan pristup.

"Takvo vozilo smo nabavili za područje Knina prije dvije godine i ove godine smo, uz pomoć županije, uspjeli i za područje Drniša koje zbog vremenskih uvjeta i karakteristika terena mora imati ovakvo vozilo jer je malo teže pristupiti“, rekao je.