Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
SASTANAK ŽUPANA I RAVNATELJICE

Sikirevački đaci uskoro će dobiti novu kuhinju, a zatim i dvoranu

Foto: Vedran Balen
Ravnateljica Štrljić izvijestila je župana Marušića o radovima na obnovi i opremanju kuhinje

Župan Danijel Marušić u svom je uredu održao radni sastanak s ravnateljicom Osnovne škola Sikirevci Terezijom Štrljić, na kojem je bilo razgovora o obnavljanju i opremanju školske kuhinje. Osnovna škola Sikirevci jedna je od pet osnovnih škola koje su 2017. godine energetski obnovljene u sklopu pilot-projekta na području Brodsko-posavske županije. Vrijednost radova energetske obnove bila je ukupno 2,315.346,25 kuna.

TRADICIONALNO OBILJEŽAVANJE JOSIPOVA U ZAPREŠIĆU Ratna škola “Ban Josip Jelačić” u banovu gradu

Za školu je potrebno osigurati institucionalnu kuhinju jer sadašnja školska kuhinja i njezina opremljenost ne udovoljavaju standardima HACCP-a. Ravnateljica škole na sastanku je izvijestila župana o stanju pripremnih radnji na obnovi i opremanju školske kuhinje koja će ubrzo biti gotova, a sama vrijednost novoobnovljene kuhinje koju financira Brodsko-posavska županija iznosi 250 tisuća kuna. Po završetku radova bit će ispunjeni svi uvjeti i standardi HACCP-a.

Moći će se pripremati kuhani obroci i na taj način će se učenicima omogućiti kvalitetniji uvjeti za školsku prehranu. Nakon što Brodsko-posavska županija provede reviziju postojeće projektne dokumentacije za izgradnju školske sportske dvorane, slijedi ishođenje suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja te ostale potrebne dokumentacije za provedbu postupka natječaja za izgradnju školske sportske dvorane, a za što su osigurana sredstva u proračunu Brodsko-posavske županije.