Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Za bolju zdravstvenu uslugu 750.000 kuna

Sisačka bolnica dobila novi RTG uređaj

Foto: SMŽ
– Ovaj sofisticirani uređaj najnovije tehnologije poboljšat će kvalitetu liječenja bolesnika, ubrzati radiološke pretrage i smanjiti nepotrebno kretanje bolesnika –  rekao je dr. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”

Sisačka bolnica dobila je novi uređaj za radiografsko-rendgensko snimanje vrijedan oko 750.000 kuna. Time u prošlosti ostaju problemi koji su se pojavljivali zbog starosti postojećeg  uređaja.

– Ovaj sofisticirani uređaj najnovije tehnologije poboljšat će kvalitetu liječenja bolesnika, ubrzati radiološke pretrage i smanjiti nepotrebno kretanje bolesnika, osobito kada se radi o pacijentima pozitivnima na koronavirus. Nabava novog mobilnog  RTG uređaja bila je neophodna i zbog iznimne situacije izazvane pandemijom koronavirusa i posljedično velikog broja pacijenata čije je zdravlje bilo ugroženo, ali i zbog nedostatnosti tadašnjeg mobilnog RTG uređaja, koji je bio star više od 20 godina te se često kvario i teško popravljao zbog nedostatka rezervnih dijelova –  rekao je dr. Tomislav Dujmenović, ravnatelj Opće bolnice “Dr. Ivo Pedišić”.

Korištenje novog mobilnog RTG uređaja omogućit će puno lakši rad bolničkim liječnicima, inženjerima i drugim djelatnicima na Odjelu radiologije. Ovaj digitalni uređaj za rendgensku radiografiju omogućuje slikanje velikog broja pacijenta u vrlo kratkom roku, a slika je radiologu vidljiva u roku od nekoliko minuta.

- Velika prednost je i to što ne moramo miješati pacijente oboljele od COVID-19 i pacijente koji dolaze na redovne radiološke preglede – ističe dr. Dejan Čanak, voditelj Odjela radiologije.