Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Caritasovi paketi radosti

Sisački Caritas povukao 5 milijuna kuna iz EU fonda za najpotrebitije

Caritas Sisačke biskupije
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL/Ilustracija
Ovime će Caritas sljedećih godinu dana financirati nabavu i podjelu 18.564 paketa hrane i 19.776 paketa higijenskih potrepština. Cilj projekta je doprinijeti ublažavanju posljedica siromaštva na području Sisačke biskupije

Caritas Sisačke biskupije "povukao" je gotovo pet milijuna kuna iz Europskog fonda za najpotrebitije (FEAD) za svoj projekt 'Caritasovi paketi radosti'.

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, koji je posrednik u dodjeli sredstava, a ovime će Caritas Sisačke biskupije sljedećih godinu dana financirati nabavu i podjelu 18.564 paketa hrane i 19.776 paketa higijenskih potrepština za najpotrebitije korisnike na području Biskupije, ukupne vrijednosti 4,991.105,43 kuna.

"Uz podjelu hrane i higijenskih potrepština u više faza projekt uključuje i pružanje popratnih mjera za krajnje korisnike, poput predavanja i radionica o upravljanju kućnim budžetom, važnosti odvajanja otpada, uravnoteženoj prehrani i adekvatnoj pripremi obroka, te važnosti održavanja osobne higijene i higijene doma", rekla je ravnateljica Caritasa Sisačke biskupije Kristina Radić.

Projekt je financiran 85% iz Europskog socijalnog fonda, kroz poziv na dostavu projektnih prijedloga Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku ''Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći-faza II.'', a dok je 15%  sredstava osigurano iz proračuna RH. 

Cilj projekta je, kazuju u Caritasu, doprinijeti ublažavanju posljedica siromaštva na području Sisačke biskupije.

Županijska komora Sisak “Ništa se nije promijenilo...” Sisačka županija ima najveću stopu nezaposlenosti u RH