Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka 54 pregleda
Institut za javne financije

Sisačko-moslavačkoj županiji čista 'petica' iz transparentnosti proračuna

Ivo Žinić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
Četvorku iz transparentnosti su po istraživanju zaslužili Glina, Hrvatska Kostajnica, Kutina i Sunja, a trojku Sisak, Donji Kukuruzari, Hrvatska Dubica, Martinska Ves i Topusko

Sisačko-moslavačka županija, grad Novska te općina Jasenovac dobili su čistu "peticu" iz transparentnosti proračuna prema istraživanju Instituta za javne financije.Gledala se objava pet dokumenata na web stranicama i to godišnje izvršenje proračuna za 2015., polugodišnje izvršenje proračuna za 2016., prijedlog proračuna i izglasani proračun za 2017. te proračunski vodič za građane za 2017.

Sve te dokumente ove tri jedinice lokalne samouprave su objavili na svojim web stranicama. Na drugoj, netransparentnoj strani ljestvice, smjestio se Dvor koji nije građanima učinio dostupnim niti jedan od tih dokumenata, a tek po jedan objavili su Petrinja, Majur i Velika Ludina.

Četvorku iz transparentnosti su po ovom istraživanju zaslužili Glina, Hrvatska Kostajnica, Kutina i Sunja, a trojku Sisak, Donji Kukuruzari, Hrvatska Dubica, Martinska Ves i Topusko. Tek dva od traženih dokumenata objavili su Gvozd, Lekenik i Popovača.