Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Dobri pokazatelji s eVisitora pokazuju da interes za odmor u Zagrebačkoj županiji raste

Sjajni turistički rezultati, broj noćenja kao 2019., a kuće za odmor sve traženije

Foto: Zagrebačka županija
– Na području Zagrebačke županije imamo više od 50 novih smještajnih objekata, među kojima je čak dvadeset visokokategoriziranih kuća za odmor koje su iznimno popularne – kaže Ivana Alilović, direktorica TZ

Prema najnovijim podacima sustava eVisitor, Zagrebačka županija bilježi sjajne turističke rezultate. U prvih sedam mjeseci ostvareno je čak 78 posto više dolazaka i 65 posto više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2021. godine. Usporedimo li ovogodišnje podatke s onima rekordne 2019., ostvarena je razina od 87 posto dolazaka, dok je broj noćenja na razini prvih sedam mjeseci 2019. godine.

Najposjećeniji županijski gradovi bili su Velika Gorica, Sveta Nedelja, Jastrebarsko, Samobor i Ivanić-Grad, a osim iz Hrvatske, najviše gostiju bilo je iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Austrije, Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Češke, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

– Na području Zagrebačke županije imamo više od pedeset novih smještajnih objekata, među kojima je čak dvadeset visokokategoriziranih kuća za odmor koje su iznimno popularne i tražene s dolaskom ljepšeg i toplijeg vremena – rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, dodavši da se povećanjem visokokvalitetnog smještaja stvara 
koncept turističkog razvoja koji je održiv i visoke dodane vrijednosti.

Podsjetila je Ivana Alilović i na ostale adute – vrhunsku enološku i gastronomsku ponudu, poznate vinske ceste, brojne šetnice i biciklističke staze te bogatu prirodnu i kulturnu baštinu koja Zagrebačku županiju čini idealnom destinacijom za godišnji odmor.