Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
dionica Podravske brze ceste Virovitica – Suhopolje

Sjeverna obilaznica grada Virovitice puštena u promet

Sjeverna obilaznica Grada Virovitice
Foto: Grad Virovitica
Otvaranjem obilaznice stvaraju se novi sigurnosni uvjeti i napokon će se gradsko središte rasteretiti tranzitnog prometa

Sjeverna obilaznica grada Virovitice odnosno dionica Podravske brze ceste Virovitica – Suhopolje puštena je u promet. Kamioni su zagospodarili novoizgrađenom cestom što je svakako povećalo sigurnost svih sudionika u prometu na pojedinim virovitičkim ulicama kojima se do sada odvijao.

- Nakon dobivanja privremene uporabne dozvole za dionicu Podravske brze ceste Virovitica – Suhopolje, poznate kao Sjeverna obilaznica grada Virovitice, stekli su se uvjeti za puštanje ove dionice u promet. Nakon otvorenja, kreće se u projektiranje za nastavak njene izgradnje prema Slatini, kao i ishođenje potrebne dokumentacije za nastavak prema Slatini. Otvaranjem ove obilaznice stvaraju se novi sigurnosni uvjeti i napokon će se gradsko središte rasteretiti tranzitnog prometa, osobito Ulica Stjepana Radića i Osječka ulica. Osim toga, promet će se rasteretiti i u naseljima na području naših prigradskih naselja Čemernica i Taborište te općina Gradina i Lukač - rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, priopćili su iz Grada Virovitice.

Radi se o investiciji Hrvatskih cesta koja je napravljena na poticaj bivšeg virovitičko-podravskog župana, danas ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića te virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina.

- Izgradnja dionice od Virovitice do Suhopolja u dužini 9,1 kilometara započela je 2014. godine, a vrijednost radova iznosila je oko 120 milijuna kuna s PDV-om - rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo.