Izbornik
Naslovnica Županije Ličko-senjska 132 pregleda
Utočište Kuterevo

Sklonište za medvjeđe siročiće koje nikada nije zatvoreno

Utočište Kuterevo
1/5
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Iz TZ Ličko-senjske županije preporučuju posjete tijekom ranog prijepodneva ili kasnog poslijepodneva, posebno tijekom ljetnjih dana

Nedaleko od grada Otočca je mjesto Kuterevo, smješteno u uskoj velebitskoj uvali. Utočište za mlade medvjede, pruža sklonište za medvjeđe siročiće, odnosno zaštitu medvjeđeg staništa, a ako ste u tom kraju svakako je dobro mjesto za pogledati i obići medvjede.

Sastavni dio programa je edukacija posjetitelja odnosno njihovo zbližavanje s divljinom i medvjeđom  karizmom.
Volonterska postaja uspostavljena je 2005. s ciljem potpore projektu i razvoju lokalne zajednice. U posljednjih nekoliko godina Utočište za mlade medvjede Kuterevo ugostilo je u prosjeku 15 volonterskih grupa, više od 50 individualnih volontera te više od 20 tisuća posjetitelja.

Utočište za mlade medvjede moguće je posjetiti tijekom proljeća, ljeta i jeseni dok su medvjedi tijekom zime u fazi mirovanja. Tijekom proljeća i jeseni posjetitelji se po dolasku trebaju javiti u Volontersku postaju kako bi ih netko od dugoročnih volontera dočekao, uputio, proveo i informirao.

Iz TZ Ličko-senjske županije preporučuju posjete tijekom ranog prijepodneva ili kasnog poslijepodneva, posebno tijekom ljetnih dana. Utočište nikada nije zatvoreno te se može posjetiti od jutra do mraka, a najbolje nakon 9 sati ujutro pa do 20 sati.