Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Počinje dogradnja i rekonstrukcija

Najveća varaždinska škola dobit će nove učionice, knjižnicu, dvoranu...

Potpisan ugovor o dogradnji VI. Osnovne skole Varaždin
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Radove vrijedne 12,6 milijuna kuna izvodit će varaždinska tvrtka Hidroing, s kojom je potpisan ugovor

Dogradnja dvorane i rekonstrukcija VI. OŠ Varaždin, o kojoj se priča već godinama, napokon će započeti. Radove vrijedne 12,6 milijuna kuna bez PDV-a dobila je varaždinska tvrtka Hidroing, s kojom je potpisan ugovora o izvođenju radova u najvećoj varaždinskoj školi s oko 800 učenika u 32 razredna odjela, deset skupina produženog boravka te stotinjak zaposlenih.

Pedagoški standardi

Ugovor su potpisali gradonačelnik dr. sc. Ivan Čehok i direktor Hidroinga Dejan Blagus. Prema riječima gradonačelnika Čehoka, tim ulaganjem i energetskom obnovom II. I V. OŠ, Grad je iznad svih pedagoških prosjeka u Hrvatskoj i jedini koji zadovoljava pedagoške standarde.

Ivan Čehok Dogovor Roditelji će plaćati 100 kuna manje za privatne vrtiće

Dogradnjom i rekonstrukcijom, uz novu dvoranu i učionice, škola će dobiti novu knjižnicu i blagovaonicu, a proširenjem će se ukinuti dosadašnja polusmjena pa će škola moći organizirati samo jednosmjensku nastavu.

– Riječ je o projektu koji je dugo stajao u ladici. Sad smo napravili nove projekte, primjerenije onome što trebaju učenici i nastavnici, pa i roditelji u tom dijelu grada. Zahvaljujući gradskoj vijećnici Mirni Amadori, koja je svojim savjetima pomagala u cijelom postupku, uspjeli smo finalizirati projekt koji je naišao na odobravanje i oduševljenje.

Novom dvoranom, kabinetima i prostorijama za učionice po STEM programu, proširenjem blagovaonice i novom knjižnicom, VI. osnovna škola će zadovoljavati sve standarde koje škola danas mora imati. Djeca će s novom školskom godinom imati novu dvoranu.

Lift Natječaj Poziv stanarima i upraviteljima zgrada da se jave za liftove

Projekt je omogućio miran pedagoški rad jer djeca zbog radova neće morati izbivati iz škole i nastavna godina će se redovno održavati. Uvjeren sam da će se, uz sve projekte koje provodimo, Grad sa svojim školama isticati u europskim razmjerima, a to potvrđuju i inozemni stručnjaci koji nas posjećuju – istaknuo je gradonačelnik.

Rok za završetak radova je 31. srpnja ove godine. – Drago mi je što smo na javnom natječaju dobili posao baš u Varaždinu. Za našu građevinsku tvrtku to je jako veliki uspjeh. Mi ćemo sve radove završiti u predviđenom roku, bez obzira na vremenske uvjete – istaknuo je direktor Hidroinga.

Naglasak na STEM područje

VI. OŠ Varaždin ima velik broj učenika zbog stambenih naselja u tom dijelu grada – Grabanice i POS-a. Nastava će se, tvrdi i ravnatelj, odvijati normalno u vrijeme izvođenja radova, a kad investicija završi, škola će moći nastavu podijeliti na razrednu i predmetnu. Ravnatelj Mario Stančić ističe i da su i učionice prijeko potrebne, tim više što škola veliki naglasak stavlja na STEM područje.

Škola plivanja Škola plivanja Testirana 432 učenika, 147 s nedovoljnim znanjem