Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Dogovor

Roditelji će plaćati 100 kuna manje za privatne vrtiće

Ivan Čehok
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Grad je osigurao 7,357.680 kuna, što je za 1,481.040 kuna više nego lani. Privatne dječje vrtiće u Varaždinu pohađa 929 djece

Roditelji djece koja borave u privatnim dječjim vrtićima u Varaždinu plaćat će 100 kuna manje nego dosad. Zaključeno je to na sastanku koji je gradonačelnik dr.sc. Ivan Čehok održao u petak s predstavnicima i vlasnicima privatnih vrtića u Varaždinu.

– Dogovorili smo da će ovih sto kuna više koje će Grad od sada izdvajati biti subvencija roditeljima, da im se za toliko umanji cijena koju oni moraju plaćati vlasnicima privatnih vrtića. Time bismo donekle izjednačili, odnosno umanjili razliku u cijeni između gradskih i privatnih vrtića. Tijekom godine zajedno ćemo pronaći model da se i ekonomska cijena privatnih vrtića povisi jer je ona niža nego što je danas cijena u gradskom vrtiću – kazao je I. Čehok.

Grad je osigurao 7,357.680 kuna, što je za 1,481.040 kuna više nego lani. Privatne dječje vrtiće u Varaždinu pohađa 929 djece.     

Izbjeglice Kampanja za izbjeglice Programiranjem do posla i lakše integracije Podstrana Iz fondova EU u ovoj će se godini Podstrani uplatiti gotovo 20 milijuna kuna Financira se reciklažno dvorište, biciklistička staza i šetnica...