Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Koristit će je i gradske sportske udruge i građani

Škola u Zaprešiću dobila dvoranu s elektranom

Foto: Dražen Kopač
Novosagrađena trodijelna školska dvorana ima 2300 kvadrata, a koštala je 25 milijuna kuna

Stara je imala 200, a nova ima više od 2300 kvadrata. Još je k tome, zahvaljujući solarnoj elektrani na krovu zgrade, i energetski učinkovita.

Učenici Osnovne škole Antuna Augustinčića iz Zaprešića sretni su novosagrađenom školsko-sportskom dvoranom, a ona je 
prigodnim programom prošlog tjedna i otvorena. Nastava se u njoj odvija od početka školske godine, a osim učenika koristit će je i gradske sportske udruge.

– Djeci je nedostajao ovakav prostor! Sada vježbaju u modernoj, trodijelnoj dvorani – rekla je Danijela Adžijević, ravnateljica škole, dodavši da OŠ Antuna Augustinčića ima dugu tradiciju uspjeha u školskim-sportskim natjecanjima.

– Naši su učenici uspješni sportaši, vjerujem da će na novom parketu nastaviti nizati uspjehe i promicati ljubav prema sportu, jer sport je izuzetno važan za fizičko i psihičko zdravlje djece, ali i svih nas – dodala je ravnateljica.

Gradnja dvorane, sagrađene prije ugovorena roka, koštala je preko 25 milijuna kuna, od čega je nešto manje od trećine sredstava 
osigurala Zagrebačka županija. Na tome joj je zahvalio gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, rekavši da je Zaprešić poznat kao grad sporta.

– On se ovom dvoranom otvara i našim sportskim klubovima, ali i građanstvu koje se sportom želi baviti rekreativno – rekao je gradonačelnik Turk.

Svečanosti je prisustvovao i župan Stjepan Kožić, podsjetivši pritom na višegodišnja ulaganja Županije u gradnju škola i sportskih 
dvorana. Trenutačno se ulaže oko 150 milijuna kuna – u gradnju škola u Pušći i Luki te sportskih dvorana u Klinča Selima, Bedenici i Graberju Ivanićkom.