Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Pronatalitetna politika donosi rezultate

Slavonski grad u kojem se više rađaju nego što umiru

Foto: Radio Orahovica
Vjerujem kako i besplatni udžbenici, bilježnice, mape, omoti, tenisice, prijevoz itekako doprinose odlukama o ostanku u našem gradu, rekla je gradonačelnica Ana-Marija Petin

Provođenje pronatalitetne politike jedan je od najbitnijih segmenta aktualne gradske vlasti u Orahovici. Da se stvari kreću nabolje, govori i podatak da je Orahovica jedini grad u Slavoniji u kojem se tijekom 2018. godine više rađalo nego umiralo.

Završen informatički tečaj za umirovljenike Vratili se u đačke klupe i ovladali osnovama informatike te naučili koristiti pametne telefone

– Ponosni smo na taj podatak i uvijek ga ističem jer to je za svaku pohvalu. Pokušavamo svim silama roditeljima pomoći u odrastanju njihove djece. Vjerujem da i besplatni udžbenici, bilježnice, mape, omoti, tenisice, prijevoz itekako doprinose odlukama o ostanku u našem gradu – rekla je gradonačelnica Ana-Marija Petin za Radio Orahovicu. Lani je Grad isplatio čak 156 tisuća kuna roditeljima za novorođenčad. Za prvorođeno dijete roditelji dobivaju po 2000 kuna, dok za svako sljedeće naknada raste za dodatnih 1000 kuna.

– To su mi najdraži nalozi koje potpisujem. Kako saznajem, lani je kršteno 13 djece više nego 2018. godine. Radujem se tim podacima i vjerujem u još bolje sutra – istaknula je gradonačelnica.