Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska 28 pregleda
Učini mali korak velikim

Slikovnicama do ispunjenja želja djece u potrebi

Slikovnica Učini mali korak velikim
Foto: Promo
Slikovnica je namijenjena odraslima, a njome će se do kraja godine nastojati ispuniti tisuću konkretnih želja djece u potrebi

Emotivni slikovnicu "Učini mali korak velikim" predstavila je u subotu u Osijeku Zaklada "Hrvatska za djecu". Slikovnica je namijenjena odraslima, a njome će se do kraja godine nastojati ispuniti tisuću konkretnih želja djece u potrebi, "djece koja nemaju prilike živjeti sretna djetinjstva poput svojih vršnjaka".

- Slikovnica je posebna jer svaki primjerak nosi u sebi po jednu konkretnu želju djeteta bez odgovarajuće roditeljske skrbi ili djeteta s poteškoćama u razvoju, prikazanu u obliku crteža. Spoj dječjih želja nacrtanih njihovim rukama, emotivnog teksta i snažnih ilustracija jedne od najeminentnijih hrvatskih dizajnerica i ilustratorica, Booboo Tannenbaum, ima za cilj osvijestiti hrvatsko društvo o važnosti postojećih potreba i problema djece, ali i potaknuti na sudjelovanje u ispunjenju dječjih želja – poručila je mr.sc. Ivana Kristić Buntić, upraviteljica Zaklade.