Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
za povećanje primanja građana

Smanjuje se prirez u Gradu Čazmi

Čazma
Foto: Grad Čazma
Trenutačno se na temelju prireza u proračunu Grada Čazme prikupi 1.100.000 kuna. Smanjenjem će se taj iznos prepoloviti

Planirani proračun za 2021. godinu izglasali su gradski vijećnici Grada Čazme, i to online, te će proračun iznositi oko 69,4 milijuna kuna. Vijest koju u ovoj krizi svakako treba pohvaliti jest da će Grad od 1. siječnja 2021. prepoloviti prirez s trenutačnih deset na pet posto čime će malo porasti plaća onim građanima koji ga plaćaju kroz svoja mjesečna primanja. Trenutačno se na temelju prireza u proračunu Grada Čazme prikupi 1.100.000 kuna. Smanjenjem će se taj iznos prepoloviti. Bez obzira na to, gradonačelnik stoji pri odluci o smanjenju prireza.

ČAZMA Pri kraju uređenje novog prostora za vatrogasce

– Prirez će, kao što je i obećano, biti prepolovljen. Potez je ovo koji sam najavio još u proljeće, a jedan od razloga za takav potez je činjenica da Grad Čazma u posljednjih nekoliko godina bilježi pozitivan gospodarski rast, pa se na ovaj način želi potaknuti poslodavce da i oni poduzmu korake kako bi se zajedničkim snagama povećala osobna primanja građana – objasnio je svoju namjeru gradonačelnik Dinko Pirak.

ČAZMA Za uređenje staništa ptica dva milijuna kuna

Drugi razlog smanjenju prireza je to što građani svakim danom plaćaju sve veće namete s obzirom na to da je državna intencija takva da se ti nameti povećavaju, kazao je. Na vijeću se, osim o proračunu, razgovaralo i o izmjeni i dopuni plana razvojnih programa Grada Čazme, komunalnoj infrastrukturi, utrošku sredstava šumskog doprinosa i ostalim bitnim temama.