Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Županija će studentima sufinancirati 75 kuna, odnosno 10 eura, koliko bi sami plaćali

Splitsko-dalmatinski studenti vlakovima i dalje besplatno

1/2
Foto: SDŽ
Javni poziv objavljen je na stranicama Županije, a potrebnu dokumentaciju studenti mogu dostaviti i elektroničkim putem

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i predsjednik Uprave HŽ putničkog prijevoza Željko Ukić potpisali su ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovitih studenata s prebivalištem na području Splitsko-dalmatinske županije.

Vlada sufinancira

Oni će se, kao i posljednjih nekoliko godina, vlakovima HŽ-a voziti potpuno besplatno na području cijele Republike Hrvatske. 
Naravno, uvjet je da ne studiraju na području Splitsko-dalmatinske županije, u kojoj moraju imati prijavljeno prebivalište.

– Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku prema kojoj od ove školske godine, uz učenike, sufinancira prijevoz studenata 
neograničeno u Hrvatskoj, neovisno o mjestu njihova prebivališta, ali obveza je studenata plaćanje 10 eura, odnosno 75 kuna mjesečno. Kako su naši studenti to pravo imali potpuno besplatno, ovim današnjim ugovorom redovitim studentima s područja 
Splitsko-dalmatinske županije, koji studiraju na sveučilištima izvan županije, i dalje osiguravamo potpuno besplatan prijevoz, 
bez tih 10 eura – naveo je župan Blaženko Boban.

Pet godina ne plaćaju

Predsjednik Uprave HŽ putnički prijevoz Željko Ukić podsjetio je kako se ovaj ugovor potpisuje već petu godinu.

– Ove godine drukčije su okolnosti. Uz podršku Vlade Republike Hrvatske omogućeno je da se po vrlo povlaštenim cijenama 
studenti voze u cijeloj Republici Hrvatskoj. Ovaj besplatni prijevoz stvarno je dao dobre rezultate i na području Splitsko-dalmatinske županije – istaknuo je Željko Ukić.

Pojedinačna visina potpore po studentu iznosi 75 kuna (odnosno 9,95 eura) mjesečno za svaki mjesec korištenja u tekućoj akademskoj godini, a korisnici mogu biti redoviti studenti s prebivalištem na području Splitsko-dalmatinske županije koji studiraju na sveučilištima na području RH čije je sjedište izvan SDŽ-a.

Javni poziv dostupan je na mrežnim stranicama Splitsko-dalmatinske županije, a potrebnu dokumentaciju studenti mogu dostaviti i elektroničkim putem.