Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Zajednički prekogranični projekti

Sporazum o suradnji županije i Nagykanizse

Župan Matija Posavec i gradonačelnik Nagykanizse László Balogh potpisali su Sporazum o suradnji
Foto: Međimurska županija

Župan Matija Posavec i gradonačelnik Nagykanizse László Balogh potpisali su Sporazum o suradnji između Međimurske županije i Nagykanizse, grada sa statusom županije. Surađivat će na obrazovnim, gospodarskim, kulturnim, turističkim i znanstvenim projektima.

– Mnoge naše općine i gradovi surađuju na brojnim zajedničkim prekograničnim projektima s Mađarskom, a ovo je još jedan korak u korištenju prilika koje nam pruža Europa – rekao je župan Posavec. Prema procjenama, u Mađarskoj živi oko 50.000 Hrvata, a Međimurska županija već niz godina radi na razvoju i očuvanju suradnje s pograničnim županijama. Prije dvije godine započela je, na primjer, s projektom postavljanja dvojezičnih ploča. Jedan od željenih projekata je i izgradnja mosta Kotoriba – Murakeresztúr.

Srce Zelene oaze činit će jezero zahvaljujući tome što su podzemne vode na relativno maloj dubini Na zemljištu bivšeg vojnog poligona u Čakovcu Zelena oaza bit će najveći park u ovom dijelu Europe Donatorici su zahvalili ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović i voditelj djelatnosti neurologije Boris Hlebec, a okupljenima se obratio i župan Posavec međimurska županija Nakon pet mjeseci preuređen Odjel neurologije u koji je uloženo 745.000 € MEĐIMURSKA ŽUPANIJA predvodnica je gospodarskog razvoja Hrvatske GSV o proračunu i tržištu rada Izvoz u Međimurju čak 8100 eura po glavi stanovnika