Izbornik
Naslovnica Županije
GSV o proračunu i tržištu rada

Izvoz u Međimurju čak 8100 eura po glavi stanovnika

MEĐIMURSKA ŽUPANIJA predvodnica je gospodarskog razvoja Hrvatske
Foto: Međimurska županija

Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća govorilo se o prijedlogu proračuna i kreiranju radnih mjesta u budućnosti te aktualnim kretanjima na tržištu rada. Župan Posavec najavio je da će proračun za 2024. biti razvojan i ambiciozan, s oko 60 kapitalnih projekata. Nove analize pokazuju da je Međimurska županija predvodnica gospodarskog razvoja Hrvatske.

– Ukupni izvoz u Hrvatskoj, gospodarski pokazatelj snage, po glavi stanovnika doseže 4300 eura, u Međimurju premašuje 8100, dok u Varaždinskoj županiji doseže 6700 eura. Većina preostalih hrvatskih regija ispod hrvatskog prosjeka od 4000 eura – rekao je župan Matija Posavec.

– Jedan od ciljeva reforme obrazovanja je povećavanje broja upisa u gimnazije, uz smanjivanje broja učenika u strukovnom obrazovanju – rekao je predsjednik GSV-a Elvis Novak.

PROJEKTOM će se značajno unaprijediti kvaliteta života lokalnog stanovništva te osigurati preduvjeti za daljnji gospodarski rast, a njegova provedba nije opteretila gradski proračun Optička infrastruktura na području Zaprešića i okolnih općina Omogućen ultrabrzi pristup internetu za 13.000 korisnika IZLOŽBA 16 suvremenih umjetnika otvorena je u Galeriji Koprivnica Drava Art Biennale Zajednička izložba 16 suvremenih umjetnika DODATNIH 1500 KVADRATA Rekonstruirani i dograđeni dječji vrtić "Izvor" moći će primiti još 100 mališana u šest novih grupa U planu je i gradnja trećeg objekta dječjeg vrtića u naselju Perivoj Vrtić "Izvor" dobiva šest novih grupa, a novi objekt gradi se i u Molvicama