Izbornik
Naslovnica Gradovi
U planu je i gradnja trećeg objekta dječjeg vrtića u naselju Perivoj

Vrtić "Izvor" dobiva šest novih grupa, a novi objekt gradi se i u Molvicama

DODATNIH 1500 KVADRATA Rekonstruirani i dograđeni dječji vrtić "Izvor" moći će primiti još 100 mališana u šest novih grupa
1/6
Foto: Grad Samobor

Na području grada Samobora u tijeku je izgradnja novog vrtića u Molvicama i dogradnja dječjeg vrtića "Izvor" u Ulici Gustava Krkleca. Radovi na rekonstrukciji i dogradnji vrtića "Izvor" odvijaju se prema planu, a po njihovu završetku za mališane će biti osigurano više od 100 novih mjesta, i to u šest dodatnih dječjih grupa i na više od 1500 četvornih metara novoizgrađene površine. Projekt je vrijedan više od tri milijuna eura, a gotovo milijun eura Grad je ostvario putem fondova Europske unije.

U tijeku je i gradnja vrtića u Molvicama, u kojima su trenutačno u tijeku radovi pripreme zidova za ličenje te strojarski na ventilaciji objekta. Izgradnjom objekta dječjeg vrtića u Molvicama osigurat će se pak 52 nova mjesta, za tri odgojne skupine, odnosno dvije odgojne skupine vrtićke dobi i jednu za mališane jasličke dobi. Objekt će imati i prostorije garderobe, sanitarija, trijaže i ostale potrebne prateće sadržaje. Vrijednost radova na vrtiću u Molvicama iznosi gotovo dva milijuna eura, a 487.390,49 eura osigurano je iz fondova Europske unije.

Foto: Grad Samobor

– Ulaganje u odgoj i obrazovanje jedan je od naših prioriteta, a provedba ovog, ali i brojnih drugih projekata to i potvrđuje. Svjesni smo problema nedostatka vrtićkih kapaciteta. Rezultat je to doseljavanja mladih obitelji u naš grad, što me posebno veseli jer je to dokaz da je Samobor jedan od najboljih gradova za život. Od početka mandata intenzivno radimo na tome da se dugogodišnji problemi riješe. Povukli smo brojna sredstva iz fondova Europske unije za projekte koji će našim sugrađanima podignuti kvalitetu života na novu razinu. Isto tako, osigurali smo i sredstva u proračunu kako bismo što prije mogli početi s realizacijom planiranih projekata. Jedan od njih je i gradnja trećeg objekta dječjeg vrtića u naselju Perivoj, što će dodatno povećati broj mjesta u vrtiću za naše najmlađe – istaknula je samoborska gradonačelnica Petra Škrobot, koja je radove obišla sa zamjenikom Petrom Burićem.

U 2022. godini poduzetnici i gospodarstvenici ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 7,1 milijardu kuna, što je 26,6 posto više u odnosu na 2021. Publikacija "Karakteristike gospodarstva VPŽ u 2022." Poduzetnicima rasla dobit, povećan broj zaposlenih, ali i broj poduzetnika PRIZNANJA OBRTNICIMA dodijeljena su na svečanosti povodom Dana Obrtničke komore Međimurja Uspješno poslovanje međimurskih obrtnika Broj obrtnika u godinu dana porastao za 127 pa ih posluje 1679 IDUĆE GODINE Grad će povećati sufinanciranje smještaja djeci smještenoj u privatnim vrtićima. Postignut je konačan dogovor i već je u realizaciji izjednačavanje cijene svih vrtića na razini Bjelovara Mala reforma vrtićkog sustava grada Bjelovara Povećavaju se materijalna prava zaposlenika gradskog dječjeg vrtića