Izbornik
Naslovnica Gradovi
Drava Art Biennale

Zajednička izložba 16 suvremenih umjetnika

IZLOŽBA 16 suvremenih umjetnika otvorena je u Galeriji Koprivnica
Foto: Grad Koprivnica

U Galeriji Koprivnica prošli je tjedan otvorena grupna izložba Drava Art Biennale (DAB) u kojoj sudjeluje 16 suvremenih umjetnika.

Pred mnogobrojnim posjetiteljima, umjetnicima i studentima medijskog dizajna Sveučilišta Sjever o izložbi su govorili ravnatelj Muzeja Robert Čimin, kustosice Maša Zamljačanec i Helena Kušenić te zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž, koja je otvorila izložbu.

U DAB-u ove godine sudjeluju: Nikolina Butorac i Gail Hocking, Ana Sobota, Valentina Damjanović, Josip Pratnemer, Ivan Midžić, Andreja Krušelj Pavličić, Irena Sabolović, Davor Mezak, i. j. piNO – Josip Ivančić, Dubravko Kuhta, Renata Ladović Meštrović, Nataša Takač, Vedran Ružić, Alem Korkut, Iskra kolektiv.

ZA OČUVANJE tradicije slovačke manjine jezik je iznimno važan, a Grad Našice tvori nedjeljivu cjelinu sa slovačkom manjinom, što je vidljivo i na investicijama, ali i na njezinu djelovanju u kulturnim, društvenim i sportskim aktivnostima u gradu Našice tvore nedjeljivu cjelinu sa slovačkom manjinom Radionice i igraonice za djecu na slovačkom jeziku U 2022. godini poduzetnici i gospodarstvenici ostvarili su ukupne prihode u iznosu od 7,1 milijardu kuna, što je 26,6 posto više u odnosu na 2021. Publikacija "Karakteristike gospodarstva VPŽ u 2022." Poduzetnicima rasla dobit, povećan broj zaposlenih, ali i broj poduzetnika PRIZNANJA OBRTNICIMA dodijeljena su na svečanosti povodom Dana Obrtničke komore Međimurja Uspješno poslovanje međimurskih obrtnika Broj obrtnika u godinu dana porastao za 127 pa ih posluje 1679