Izbornik
Naslovnica Županije Primorsko-goranska
manifestacija 'Sva lica Platka'

Sportske aktivnosti i relaksacija na 1100 metara nad morem

Platak
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Turnir u odbojci na pijesku ugostit će rekreativce, aktivne i bivše odbojkaše i odbojkašice

Predstavljena je manifestacija 'Sva lica Platka' koja će posjetiteljima ponuditi upravo ono lice Platka koje im je potrebno. Program se sastoji od sportskog i relaksirajućeg dijela, koji mogu biti povezani ovisno o volji, kondiciji i vremenu posjetitelja.

Pročelnik UO za kulturu, sport i tehničku kulturu Valerij Jurešić ovu godinu smatra prijelomnom za sadržaj na Platku.

"Iako nismo imali puno sreće s vremenom, rezultati su bili izvrsni. U ljetnoj fazi ponovno rušimo rekorde i udvostručavamo promet nizom novih sadržaja. Po prvi put smo prešli na cjelogodišnji rad i zato je ovo bila prijelomna godina", rekao je pročelnik dodavši da će pred Županijsku skupštinu biti stavljene odluke o daljnjim investicijama u skijaški centar.

Održat će se 19. kolovoza s početkom u 10 sati. Program #sportiraj sastoji se od sportskih turnira u odbojci na pijesku, malom nogometu te košarci 3v3 čime se koristi obnovljena infrastruktura sportskih terena na Platku. 

Turnir u odbojci na pijesku ugostit će rekreativce, aktivne i bivše odbojkaše i odbojkašice. Ekipe će se sastojati od tri člana, a važno je imati jednu žensku članicu u terenu.

Malonogometni turnir rezerviran je za odmjeravanje snaga svih zaljubljenika u nogomet koji će se truditi osvojiti nogometno lice Platka, a svi ljubitelji loptanja pod obručem okušat će se u turniru u košarci 3v3. Najuspješnije ekipe očekuju vrijedne nagrade.

Program #chilliraj službeno otvara svoja vrata za opuštanje, odmor i zabavu u 14 sati ispred Malog doma Sušak na Platku gdje će posjetioci neovisno o uzrastu i različitim vizijama odmora zasigurno pronaći nešto za sebe.

U lounge zoni omogućeno je rashlađivanje ležanjem u hemucima, "Kutak za opuštajući trenutak" gdje se nalaze radionica joge, kadulje te Gong kupka. Nakon zalaska sunca održat će se i šetnja po mraku turističkom stazom do dna, uz osvjetljenje solarnim lampionima. Program će trajati do 2 sata ujutro.

Sve informacije o manifestaciji dostupne su na web stranicama Platka te na facebook eventu Sva lica Platka, izvijestili su iz Primorsko-goranske županije.