Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
OPĆA BOLNICA SISAK

Središnji paviljon bit će gotov do kraja mjeseca

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Prvi projekt za gradnju ovog paviljona napravljen je 2005. godine, a završni projekt iz 2011. koristio se, uz neke preinake, za gradnju ove bolnice

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić kazao je kako je projekt Središnjeg paviljona bolnice u Sisku u završnoj fazi te će gradnja istoga biti završena do kraja mjeseca.

U Topuskom održana konferencija o demografskoj revitalizaciji Iz Sisačko-moslavačke županije od 2011. godine iselilo se oko pet tisuća stanovnika

– Nije bilo lako sagraditi ovaj Središnji paviljon. Ponovit ću, projekt za gradnju ovog paviljona započet je davne 2005., bilo je prilike da ga svi izgrade, bilo je županica i župana prije mene, bilo je vlada i saborskih zastupnika, nitko ga nije izgradio. Podsjetit ću, 2005. napravljen je prvi projekt, 2011. napravljen je završni projekt koji smo i mi koristili za gradnju ove Bolnice uz određene preinake, prilagođavanja, prilagodbe za mogućnost financiranja iz fondova Europske unije – rekao je uvodno Žinić. Potvrdio je kako je, prema prvim procjenama, vrijednost objekta bila na razini od 70-80 milijuna kuna, a sada je ukupna vrijednost tog projekta bliže 180 milijuna kuna. Zbog toga je Opća bolnica Sisak morala podići i dodatni kredit od 16 milijuna kuna.

– Nažalost, u kasnijem pregledu od strane Središnje agencije za financiranje i ugovaranje oni su pronašli da u jednom dokumentu od podizvođača, slovenskog izvoditelja, nema jedan papir, odnosno nije datum od njihove porezne uprave, jedna banalna greška. SAFU i svi ostali su nam zbog toga skinuli 8,5 milijuna kuna iz EU fondova – rekao je Žinić podsjetivši kako je županija iz brojnih fondova EU do sada povukla 1,2 milijarde kuna, a Razvojna agencija SIMORA je u posljednjih šest i pol godina pripremila više od 700 projekata.