Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
SUFINANCIRANJEM DO BOLJEG STATUSA OVČARA

Sredstva će iskoristiti za nabavu novih grla

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Svaka pomoć stočarima je dobrodošla

U Palači Srijem u Vukovaru župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić potpisao je ugovore o sufinanciranju razvoja ovčarske proizvodnje na području županije. Ugovore s Galićem potpisali su OPG Josipa Balića iz Lovasa i OPG Josipa Papa iz Marinaca.

Vukovarsko-srijemska županija pomaže potresom pogođenim područjima U Prnjavor Čuntićki stiglo pet stambenih kontejnera za smještaj obitelji bez doma

– Ovim ugovorima dajemo potpore našim proizvođačima koji se bave ovčarstvom. Zajedno s Ministarstvom poljoprivrede potičemo razvoj u području uzgoja ovaca i koza i to čini još jedan kamenčić u mozaiku razvoja poljoprivrede –rekao je Galić.

Josip Pap rekao je da je stočarima u vrijeme epidemije, koja je poremetila tržište i prodaju, svaka pomoć dobrodošla. Najavio je da će sredstva iz ugovora biti iskorištena za nabavu novih grla stoke i proširenje stada.

– Epidemija je puno toga poremetila, a posebno je pala prodaja jer već tjednima pa i mjesecima nema slavlja i okupljanja. Svi se nadamo da će se uskoro i to riješiti te da će se stvari normalizirati – rekao je Pap.

POTIČU OSTANAK U VPŽ-u Liječnicima stambene subvencije

Prije potpisanih i uručenih Ugovora župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić na sastanku s ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane u Ministarstvu poljoprivrede Zdravkom Baraćem razgovarao je o mjerama Ministarstva za unapređenje proizvodnje u sektoru ovčarstva i kozarstva. Tijekom sastanka bilo je riječi o proizvodno-vezanim potporama, dodatnim potporama za uzgojno valjane ovce i koze, izmjenama M14 (dobrobit životinja) u Programu ruralnoga razvoja u sektoru ovčarstva i kozarstva, te potporama za uređenje sabirališta mlijeka.