Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
vrijedan 2,9 milijuna kuna

Stigao novi autobus za sve posjetitelje Parka prirode Papuk

Papuk
1/3
Foto: Maja Santosi/PIXSELL
Projekt "Geopriče UNESCO geoparka" do sada je najveći projektni prijedlog odobren u Slavoniji, ukupne vrijednosti približno 91 milijun kuna, uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU

Park prirode Papuk od četvrtka je bogatiji za novi autobus koji će stajati na raspolaganju školama, udrugama, agencijama i ostalim posjetiteljima koji žele uslugu prijevoza parkom.

Jačanje turističke ponude Slika požeško-slavonskih ljudi i krajolika otišla u svijet

 Autobus MAN Lion's Coach vrijedan je 2,9 milijuna kuna, a nabavljen je u okviru projekta "Geopriče UNESCO geoparka" te financiran iz programa "Promicanje održivog korištenja prirodne baštine u nacionalnim parkovima i parkovima prirode".

Opremljen je učinkovitim dizelskim motorom snage 420 konjskih snaga, koji u potpunosti zadovoljava najstrože norme emisije štetnih plinova. Prilagođen je za prijevoz osoba s invaliditetom, klimatiziran, s panoramskom izvedbom srednjeg dijela krova, posjeduje najsuvremeniju opremu i zadovoljava sve standarde aktivne i pasivne sigurnosti.

 "Osim što se Park prirode Papuk diči prirodnim ljepotama po kojima je jedinstven u Hrvatskoj, ponosni smo i što smo prvi prepoznali priliku da i na ovaj način doprinesemo kvaliteti turističke ponude naše ustanove. Papuk se diči biološkom i geološkom raznolikošću i kulturnom baštinom, na dlanu nudi ljepote koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnima i zbog kojih mu se svi uvijek rado vraćaju, a novim autobusom do papučkih ljepota moći će se brže i jednostavnije“, izjavio je ravnatelj parka Alen Jurenac.

sezona ne prestaje Od početka godine dolasci u porastu 10 posto, i listopad turistički izvrstan

Projekt "Geopriče UNESCO geoparka" do sada je najveći projektni prijedlog odobren u Slavoniji, ukupne vrijednosti približno 91 milijun kuna, uz 85 posto potpore Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Ostatak ulaže Park prirode Papuk kao prijavitelj projekta u partnerstvu sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko-podravske županije. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA, agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.